Profesinių sąjungų konfederacija teigia, kad tokie LPK atstovų pareiškimai klaidina visuomenę, nes pailgintos darbo savaitės įvedimas iš esmės prieštarautų 2003 metų Europos Parlamento ir Tarybos direktyvai.

„Nors kai kurios valstybės vis dar taiko ilgesnį savaitės darbo laiką, Direktyva reikalauja iki 5 metų pereinamojo laikotarpio pabaigos sutrumpinti jį iki 48 valandų. Todėl ir Lietuva, laikydamasi Direktyvos nuostatų, negali ilginti darbo laiko, nes įteisinus tokią praktiką būtų pažeistas pagrindinis Direktyvoje nustatytas principas – darbo laiko trumpinimas iki 48 valandų per savaitę“, - teigia Profsąjungų konfederacija.

Direktyva numato, kad valstybės narės gali taikyti ir palankesnes nuostatas darbuotojams, nei nustato pati Direktyva. Taigi Direktyva neverčia bloginti darbuotojų padėties ES valstybėse narėse, – ji nustato patį žemiausią standartą, kurio privalo laikytis visos valstybės.

Pasak LPSK, Lietuvoje darbo savaitė ir taip yra viena iš ilgiausių Europoje, o dėl menko darbo užmokesčio daugiau nei bet kurioje ES šalyje žmonių priversti dirbti dar ir kitus darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją