Pasak "Bivako" direktoriaus Audriaus Ščeponavičiaus, iki šiol bendrovė orientavosi daugiau į prekybą vandens motociklais, slidinėjimo įrangą, tačiau vis populiarėjantis aktyvus laisvalaikis išaugino aprangos ir avalynės poreikį.

Anot jo, bendrovė siekia mažiau priklausyti nuo sezoniškumo, nes pelningiausias metas yra vasara, o žiemą pardavimus lemia oro temperatūra Lietuvoje ir Europoje.

Jozefas Polakas (Josef Polak), "Head" avalynės padalinio Vokietijoje vadovas, mano, kad Lietuva yra jauna ir perspektyvi aktyvaus poilsio batų ir drabužių rinka ir kad šių prekių paklausa mūsų šalyje dar augs.

Panevėžio "Skorpiono takas" direktorius Sergejus Jeršovas, tikina, kad ypač sparčiai populiarėjanti žiemos prekė - slidinėjimo apranga. Pasak jo, pernai, palyginti su užpernai, šių prekių pardavimai kilstelėjo beveik dvigubai.

Kadangi yra paklausa, bendrovė ketina prekių asortimentą papildyti naujais prekės ženklais - be "Head", slidinėjimo apatinio trikotažo "Bula", italų avalynės "Oscar".

"Lietuvos oras aktyvaus poilsio ir sporto aprangos bei avalynės pardavimams įtakos nedaro. Mūsų šalyje nėra kalnų, todėl žmonės vis dažniau vyksta slidinėti į Austriją, Italiją, o ten aprangos standartai yra kitokie. Seniau piliečiai pasitenkindavo pigia produkcija, tačiau, pamatę skirtumus, jau pradėjo vertinti technologijas, rinktis geresnius modelius", - teigė S.Jeršovas.

Konkurencija sporto ir laisvalaikio drabužių rinkoje yra nemaža, todėl sporto prekių parduotuvėse pasiūla vis didėja, pripažįsta bendrovės "Audimas" valdybos pirmininkas Rimvydas Povilaitis.

Jis teigia, kad bendrovės prekės ženklo produkcija kasmet auga 25 proc. - produktų dizainas, technologijos, medžiagos yra tobulinamos kasmet, todėl pirkėjų skaičius tik didėja.

Šiemet bus pristatyta nauja slidinėjimo kolekcija.

Jis įsitikinęs, kad slidinėjimo drabužiai iš žiemai skirtos aprangos bus populiariausi, nes pirkėjai juos dėvi ne tik slidinėdami kalnuose, bet ir iškylaudami vėsiuoju metų laiku.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją