Finansų ministerija, pristatydama Seimui 2007 metų valstybės biudžetą, daro prielaidas, kad pajamų mokestis gali būti sumažintas iki 20 proc. tik įvertinus kitų metų biudžeto pajamas.

Finansų viceministras Rimantas Šadžius tvirtina kol kas negalįs pasakyti ir to, ar gyventojų pajamų mokestis 2008 metais bus sumažintas iki 20 proc.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas sako, jog nereikia skubėti priimti galutinio sprendimo dėl gyventojų pajamų mokesčio tolesnio mažinimo.

Anot jo, apsispręsti derėtų, kai bus gauti šių metų duomenys apie pajamų iš šio mokesčio sumažėjimą, kai mokestis nuo liepos 1 dienos buvo sumažintas nuo 33 proc. proc. iki 27 proc.

Užpernai pavasarį palaiminta mokesčių reforma buvo itin atsargi. Sumažinus gyventojų pajamų tarifą iki 27 proc., kitas jo mažinimas - iki 24 proc. numatytas tik 2008 metų sausio 1 deiną.

Vis dėlto, J.Liongino nuomone, 2008 metais sumažinti gyventojų pajamų mokestį iki 20 proc. yra realu tik kartu atsisakius daugelio dabar galiojančių lengvatų ir nustačius, kad visi mokėtų vienodą 20 proc. tarifą.

"Geriau iš anksto pasakyti apie mokesčių mažinimą, nes kuo anksčiau pasakai, tuo geriau verslą planuoti, tuo palankiau prieš investuotojus atrodai. Jeigu dar paskelbtų, kad ir "Sodros" įmokos sumažės iki 30 proc., o turint galvoj, kad nuo 2008 metų ir socialinis mokestis dings, tai būtų žmoniškas variantas",- sakė banko DnB NORD vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją