"Vilniaus Vingio" gaminamos produkcijos padėtis rinkoje labai miglota. "Ekranas" bankrutavo. "Vilniaus Vingio", kaip gamybos įmonės, ateitis labai neaiški, sakau tai tiesiai šviesiai", - pripažįsta įmonės valdybos pirmininkas Nerijus Dagilis.

"Vilniaus Vingio akcininkai", kurių didžiausia - investicijų bendrovė "Hermis Capital", viltis sieja ne su gamybos verslu, bet su šiuo metu pardavinėjamu nekilnojamuoju turtu sostinėje.

"Verslas, kuriuo "Vilniaus Vingis" užsiima, anksčiau ar vėliau tikrai pasibaigs. Todėl šia įmonę reikėtų vertinti ne kaip verslą, o kaip nekilnojamąjį turtą. Grąža investuotojams galima tik likviduojant gamybos įmonę ir parduodant turtą", - pabrėžia investicijų bendrovės "Finasta investicijų valdymas" direktorius Andrius Barstys.

"Vilniaus Vingio" valdyba yra priėmusi sprendimą nekilnojamąjį turtą parduoti už priimtiną kainą. Jį bandome parduoti aukciono būdu, o 60 mln. litų kaina būtų jau priimtina, nors ir ne galutinė. Jokių sutarčių nėra pasirašyta, tačiau susidomėjusių yra", - sakė N.Dagilis.

Anot jo, pardavus turtą, tolesnę įmonės gamybinę veiklą planuojama tęsti tose pačiose patalpose. Jos dabar užima iki dešimtadalio viso įmonei priklausančio pastatų ploto ir kurį laiką būtų nuomojamos iš naujų savininkų.

Kol produkcijos pirkėjų dar atsiranda, bendrovė planuoja tęsti gamybą, į ją bendrovės valdyba neseniai nutarė papildomai investuoti apie 1 mln. litų. Didžiausios jos užsakovės - Lenkijos "Thomson" bei Vengrijos "Samsung" kineskopų gamybos įmonės.

Tačiau naujų produktų gamybos "Vilniaus Vingis" greičiausiai nepradės.

"Svarstome, ką daryti toliau, bet gerų perspektyvų nematome. Todėl šiuo metu labiausiai rūpinamės, kaip stabilizuoti įmonės veiklą, ypač po "Ekrano" bankroto, kad neturėtume materialinių nuostolių", - teigė N.Dagilis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją