Techniniame statybos reglamente taip pat nurodyta, kad leisti eksploatuoti gyvenamąjį pastatą galima tik tuomet, kai butuose užbaigta apdaila, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Bet kurioje Vakarų Europos šalyje tokie "pusfabrikačiai" kaip Lietuvoje nėra pardavinėjami, todėl jie ir mūsų šalyje perspektyvos neturi", - sakė "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Tačiau Lietuvoje, pripažįsta statybos ir nekilnojamojo turto bendrovių atstovai, visiškai įrengtus naujus butus pirkėjai renkasi vangiai - įsigydami būstą su daline apdaila ir įsirengdami savo jėgomis tikisi sutaupyti pinigų, be to, siekia suteikti savo būstui išskirtinumo.

Prieš metus "Hanner" pasiūlė klientams nebesirūpinti buto apdaila, tačiau vos 5-10 proc. visų pirkėjų pasinaudojo šia paslauga. Tačiau jis žada, kad greitai bus pereita prie užsienio šalių pavyzdžio.

"Kitąmet statomuose butuose bus daroma visa apdaila, o žmonėms bus galima pasirinkti 3-4 jos variantus", - teigė jis.

Orientuotis į butų statybą su visiška apdaila žada ir bendrovės "Merko statyba", "YIT Kausta būstas", "E.L.L. Nekilnojamasis turtas" bei kitos.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos teisininkas Mindaugas Žiūkas nurodė, kad techniniame statybos reglamente "Statinių pripažinimo tinkamais naudoti tvarka" tiesiogiai nėra nurodyta ir apibrėžta, kas tai yra apdaila.

"Jeigu ir yra apibrėžta įstatymuose, tai neišsamiai - pasakoma, kad tai baigiamieji statybos darbai, o baigtinio jų sąrašo nėra. Dalinės ar visiškos apdailos sąvokos teisės aktuose apskritai nevartojamos", - sakė jis.

Pasak teisininko, nors statybos techniniame reglamente "Statybos darbai" ši sąvoka aiškinama, tačiau baigtinis apdailos darbų sąrašas nepateikiamas, ir diskusijos dėl to yra užsitęsusios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją