Be to, Registrų centras planuoja neimti papildomo mokesčio už nekilnojamojo turto vertės perskaičiavimą išduodant pažymas sandoriui.

Tai numatyta Registrų centro parengtame Juridinių asmenų registro nuostatų pakeitimo bei rengiamame Nekilnojamojo turto registro nuostatų pakeitimo projektuose. Pirmąjį dokumentą Teisingumo ministerija siūlys Vyriausybei svarstyti jau spalio mėnesį, pranešė ministerija.

Jei Vyriausybė pritars, Juridinių asmenų registras jau nuo kitų metų veiktų nenuostolingai.

"Manęs tikrai netenkina Registrų centre susidariusia finansinė situacija", - antradienį sakė teisingumo ministras Petras Baguška, su Registrų centro direktoriumi Kęstučiu Sabaliausku sutaręs dėl esminių pokyčių peržiūrint mokesčius už šios įmonės paslaugas.

Pasak teisingumo ministro, paprasti žmonės neturėtų jausti, kad mokėdami už Nekilnojamojo turto registro paslaugas jei kompensuoja ir juridinių asmenų registravimo nuostolius.

Anot K.Sabaliausko, šiuo metu didžiąją pelno dalį įmonė gauna iš Nekilnojamojo turto registro veiklos. Tuo tarpu Juridinių asmenų registro metinės veiklos nuostolis yra maždaug 3 mln. litų.

"Iš esmės tai reiškia, kad Nekilnojamojo turto registras išlaiko ir Juridinių asmenų registrą, nors mano įsitikinimu, pats Nekilnojamojo turto registras turėtų būti dotuojamas iš kitų registrų veiklos", - komentavo P.Baguška.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją