VAAT buvo nusprendęs, kad savivaldybės nutarimas, kuriuo norėta apmokestinti prie prekybos centrų esančias automobilių stovėjimo aikšteles, yra diskriminuojančio pobūdžio, prieštarauja Konstitucijos principams, yra netikslus ir neatitinka Rinkliavų įstatymo nuostatų.

LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

„Atsižvelgiant į teismo nutartį, automobilių stovėjimo vietos prie prekybos centrų nebus apmokestintos, mes šiuo sprendimu, be abejo, esame patenkinti“, – DELFI sakė „VP Market“ atstovė spaudai Viktorija Jakubauskaitė.

Kaip DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas, neatmetama galimybė, kad bus parengtas kitos redakcijos panašus nutarimas.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorius Valdas Sutkus DELFI sakė, kad savivaldybės noras apmokestinti stovėjimo aikšteles, kurios nėra nei nuomojamos, nei kaip nors kitaip priklauso prekybos centrams, buvo neteisingas, nes „tada reikėtų apmokestinti visas aikšteles, ne tik prie prekybos centro“.

„Kodėl prie prekybos centro reikia apmokestinti, o prie parko ne. Iš vienų paimam pinigus, iš kitų neimam, iš ko norim imam, iš ko nenorim neimam“, – situaciją komentavo V. Sutkus.

Jis sako, kad daugeliu atvejų pačios įmonės, stačiusios prekybos centrus, investavo į infrastruktūrą bei aikštelių statybą, todėl tai būtų buvęs dvigubas apmokestinimas.

Bendrovė „VP Market“ praėjusiųjų metų rugpjūtį apskundė šį nutarimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kuris jį patenkino. Tuomet Vilniaus miesto savivaldybė pateikė apeliacini skundą LVAT.

Šia rinkliava iš prekybos centrų savininkų tikėtasi papildomai surinkti 1,5 mln. – 2 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją