Tai jau antroji KTE akcininkų nesėkmė teismų maratone, prasidėjusiame liepos viduryje. Iš elektrinės generalinio direktoriaus posto atsisakęs pasitraukti A.Stasiukynas kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą prašydamas pripažinti negaliojančiais valdybos posėdyje priimtus sprendimus, tarp jų - paskirti naująjį generalinį direktorių A.Pranculį.

A.Stasiukyno nuomone, naujasis vadovas paskirtas neteisėtai, nes esą liepos 19 dieną vykusiame KTE valdybos posėdyje dalyvavo vos trys nariai iš penkių, todėl nebuvo kvorumo.

Iki kol bus išnagrinėtas A.Stasiukyno pareiškimas, ieškovo prašymu teismas skubos tvarka pritaikė laikinąsias priemones ir uždraudė Kauno termofikacijos elektrinei vykdyti bei įregistruoti Registrų centre valdybos posėdyje priimtus sprendimus.

Vėliau buvo uždrausta vykdyti A.Pranculio, kaip bendrovės generalinio direktoriaus, įsakymus ir nurodymus, o jau pasirašytų dokumentų galiojimas sustabdytas.

A.Pranculis kreipdamasis į aukštesnės instancijos teismą tikėjosi, kad jam bus leista eiti generalinio direktoriaus pareigas, tačiau prieš dvi savaites jo skundas buvo atmestas. Kauno apygardos teismo civilinių bylų teisėjų kolegija trečiadienį atmetė ir antrą A.Pranculio skundą, tad jo pasirašyti įsakymai, pareiškimai, nurodymai ir toliau negalios.

A.Stasiukynas buvo viešai pareiškęs, kad A.Pranculį į direktoriaus kėdę stumia dujų importuotoja "Dujotekana", turinti vos 0,5 proc. KTE akcijų. Likusią dalį akcijų valdo Rusijos dujų gigantas "Gazprom".

Šiuo metu KTE vadovauja jos valdybos narys, "Dujotekanos" prezidentas Rimandas Stonys. Jį laikinuoju turto administratoriumi paskyrė Vilniaus 1-osios apylinkės teismas, gavęs KTE akcininkės "Dujotekanos" prašymą.

"Tai tik laiko klausimas, kada viskas bus sustatyta į savo vietas. Akcininkai jau išreiškė savo valią, tačiau paskirtas direktorius negali dirbti dėl kažkokių smulkių procedūrinių pažeidimų. Tai nėra normalu, kai savininkai negali valdyti įmonės", - teigė R.Stonys.

A.Pranculis, šiuo metu laikinai einantis KTE technikos direktoriaus pareigas, anksčiau buvo sakęs, kad teismas gavo visus dokumentus, įrodančius, jog valdybos sprendimas buvo teisėtas.

Teisėjus turėjo pasiekti ir "Gazprom" atstovų laiškas, kuriame nurodyta, kad ankstesnis jėgainės vadovas A.Stasiukynas atleistas pagrindinio akcininko nurodymu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją