"Lenkų antplūdį jaučia statybininkai, medienos pramonė, nes kaimynai mūsų krašte kelia žaliavos kainas", - teigė Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė.

Jos teigimu, kol kas kaimynai daugumos konkursų nelaimi, tačiau greitai padėtis gali pasikeisti.

"Mūsų įmonės turės problemų. Mums konkuruoti vis sunkiau, nes mes prarandame darbuotojus, o kaimynų valstybė didesnė ir žmonių jie sugeba pritraukti", - tvirtino ji.

Daugiau nei prieš pusę metų Lietuvos statybos įmonės mėgino skverbtis į kaimyninę valstybę, tačiau konkuruoti negalėjo, nes vietinių siūlomos paslaugos buvo pigesnės. Dabar, D.Matukienės žiniomis, tai vyksta jau Lietuvoje.

"Jų įmonės didelės ir gali dempinguoti. Manau, lenkai veržiasi į Rytus ir nori per Lietuvą patekti į Rusiją", - sakė pramonines grindis klojančios "Grinduvos" direktorius Antanas Minkevičius.

Vadovas neslepia, jog nuo pernai metų pabaigos prarado labai daug užsakymų. Jie atiteko pigiau dirbti sutikusioms lenkų įmonėms. A.Minkevičius pažymėjo, jog pigiau dirbančius kaimynus jau pradėjo išnaudoti ir mūsų šalies verslininkai, jie laimi konkursus atlikti darbams ir juos patiki lenkams.

"Dažnai po lenkų darbo kviečiami mes, kad taisytume broką", - sakė A.Minkevičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją