Kaip teigė KTE administratoriaus pareigas einantis Rimandas Stonys, elektrinę audituoja audito bendrovė KPMG, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Netrukus auditoriai turėtų pateikti savo išvadas.

Liepos mėnesį Rusijos koncerno "Gazprom" valdomoje KTE įvyko didelės permainos, kurios sukėlė tuomečių elektrinės vadovų nepasitenkinimą.

Liepą buvo naujai suformuota KTE valdyba, į kurią išrinkti du gamtinių dujų prekybos bendrovės "Dųjotekana" atstovai. Naujoji valdyba atleido iš pareigų KTE vadovą Algimantą Stasiukyną ir į jo vietą paskyrė technikos direktorių Antaną Pranculį.

Tačiau A.Stasiukynas kreipėsi į Kauno teismą, kuris laikinai sustabdė valdybos sprendimų vykdymą. Tik įsikišus Vilniaus teisėjams, valdyti KTE buvo paskirtas laikinasis administratorius.

Jo iniciatyva ir pradėtas KTE auditas, nes įtariama, kad bendrovės vadovai, globojami "Gazprom" viceprezidento Aleksandro Riazanovo, švaistė elektrinės lėšas.

Per porą metų iš elektrinės lėšos įjos vadovų kišenes buvo pumpuojamos įvairiais būdais. Vienas jų - per KTE samdomą operatorių - Energijos sistemų servisą.

Jo akcininkai yra A.Stasiukynas, jo patarėjo Ričardo Matijošaičio kontroliuojamas "Haupas", sąsajų su A.Riazanovu turinti "Magdelain Holding", Energijos sistemų serviso vadovas Romualdas Rutka. Jiems šįmet išmokėta per 10 mln. litų dividendų, užpernai KTE pelnas buvo kuklesnis - 7,9 mln. litų.

Operatoriui taip pat perduota daug KTE turto - dujotiekis ir vandentiekio stotis. "Haupas"ir Energijos sistemų servisas pusvelčiui nuomojasi KTE patalpas. Lengvuosius automobilius KTE nuomojasi iš Energijos sistemų serviso.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją