Penktadienį įvykusioje LBS administracijos ir Lietuvos jūrininkų sąjungos, atstovaujančios darbuotojų interesams, konferencijoje buvo pritarta galutiniam naujosios kolektyvinės sutarties tekstui ir ji buvo pasirašyta.

"Kvalifikuotiems jūreiviams "Lisco Baltic service" keltuose atlyginimai, pradedant rugsėjo 1-ąja, turėtų pakilti 36 proc., o trampiniuose laivuose dirbantiems jūreiviams - apie 6,9 proc.", - Eltai sakė Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža. Pasak jo, visiems kitiems darbuotojams bus taikomi diferencijuoti algos didinimo koeficientai, kurių dydis svyruos nuo 2 iki 47 proc.

Jūrininkų sąjungos vadovas teigia, kad atlyginimai bus didinami laipsniškai, ir prognozuoja, kad tai neturėtų būti paskutinis LBS darbuotojų atlyginimų didinimas, kadangi tai preliminariai nutarta daryti ir ateityje. Tuo tarpu penktadienį aprobuota ir pasirašyta kolektyvinė sutartis galios dvejus metus.

P.Bekėža pripažįsta, kad derybos su LBS administracija dėl darbuotojų socialinių garantijų buvo ilgos ir nelengvos. Bendrovė ir naujosios kolektyvinės sutarties įsigaliojimą norėjo nukelti į spalio 1 dieną.

"Lisco Baltic service" yra Tarptautinės laivų savininkų asociacijos narė ir puikiai žino, kokie užsienio kompanijose yra mokami atlyginimai. Prieš privatizuodama bendrovę ir "DFDS Tor Line" yra pažadėjusi, kad laikysis tarptautinių reikalavimų. Mus derybų rezultatai tenkina", - patvirtino P.Bekėža.

Iš 562 LBS keltų bendrovės darbuotojų 509 dirba jūroje. Jūrininkams atlyginimai keliais procentais šiais metais jau buvo pakelti.

"Lisco Baltic service" per pirmą šių metų ketvirtį patyrė 2,615 mln. litų nuostolį, tačiau teigia, kad rezultatas yra geresnis nei prognozuota, ir metinių prognozių koreguoti neketina. Pagal jas laukiama arba nulinio balanso, arba beveik 7 mln. litų pelno.

Įstatinis bendrovės kapitalas yra 323,007 mln. litų. "DFDS Tor Line" valdo kontrolinį 77,13 proc. akcijų paketą, pati LBS yra supirkusi vos 597 tūkst. vienetų akcijų, arba 0,18 proc. Likusios priklauso smulkiesiems akcininkams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją