Už šių reikalavimų pažeidimus įmonėms gresia iki 50 tūkst. litų baudos. Regioniniai aplinkos apsaugos departamentai (RAAD) dar balandį pradėjo įmonių kontrolę, tačiau iki šiol netaikė baudų, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Pradėjome akciją, kurios metu elektros ir elektroninės įrangos gamintojai, importuotojai ir platintojai bus tikrinami, kaip laikosi reikalavimų - dėl registracijos, ženklinimo, ar yra sudarytos sąlygos pirkėjui perkant įrangą grąžinti pardavėjui atitarnavusią seną", - sakė Vilniaus RAAD direktorius Rolandas Masilevičius.

Per 2 savaites bus patikrinta apie 20 objektų, ypatingą dėmesį skiriant prekybininkams, nes jie pagal įstatymą negali prekiauti neregistruoto gamintojo ar importuotojo elektronikos įranga.

"Pavasarį tikrindami surašėme per 50 privalomų nurodymų įmonėms ir davėme laiko juos įvykdyti, o dabar akcija griežtesnė - jau taikysime baudas", - sakė jis.

Elektros ir elektroninės įrangos gamintojai ir importuotojai iki šių metų kovo 31 dienos privalėjo užsiregistruoti Gamintojų ir importuotojų registravimo sąvade. Registracijos procesas dar tebevyksta, kol kas sąvade užsiregistravusios 425 įmonės.

Manoma, jog Lietuvoje šią įrangą gamina ar importuoja iš viso 700-800 įmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją