Jo teigimu, turistų šiemet, palyginti su praėjusiais metais, turėtų padaugėti 15-20 procentų.

Panašų augimą prognozuoja ir nacionalinės viešbučių ir restoranų asociacijos, kuri vienija apie 200 narių, vykdomoji direktorė Eglė Dilienė.

"Viešbučių ir restoranų rinka šiuo metu auga ir viešbučių daugėja. Ypač aiškiai ši tendencija pastebima Vilniuje. Tačiau kol kas trūksta pigesnių - turistinės klasės viešbučių", - BNS sakė ji.

Anot E.Dilienės, ryškus augimas buvo 2001-aisiais - restoranų apyvarta per metus padidėjo 13 proc., turistų srautas - 2 procentais.

Asociacijos viceprezidentas ir viešbučio "Naujasis Vilnius-Best Western" vadovas Zigmantas Dargevičius BNS sakė, kad statistikų skaičiuojamas turistų skaičiaus augimas šiemet sieks tik 3,3-3,4 procento. Tačiau, pasak jo, ne prekeivių, o tikrų turistų skaičius šiemet turėtų padidėti dar labiau.

"Karolinos" viešbučio vadovo Petro Vozbuto nuomone, turizmo sektorius - labai jautri šaka, reaguojanti į visus šalies pokyčius, todėl sunku tiksliai prognozuoti augimą.

"Šiemet į Lietuvą atsisakė skristi japonų grupė, todėl reikėjo anuliuoti viešbučių užsakymus. Turizmas turėtų labiau augti kitąmet, kai įsigalios naujas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymas - dėl jo galėtų kiek nukristi viešbučių kaina", - teigė P.Vozbutas.

2001 metais Lietuvą aplankė 4,2 mln. užsieniečių - 2,5 proc. daugiau nei 2000-aisiais (4,09 mln.). Daugiausiai lankytojų pernai į Lietuvą atvyko iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją