Dienraštis "Kommersant" informavo, kad per naftos bendrovės TNK (Tiumenės naftos bendrovė) auditą sovietinių laikų duomenų pagrindu apskaičiuota aktyvų vertė viršijo tikrąją keliais šimtais milijonų JAV dolerių.

PwC būstinei Niujorke nustačius klaidą, bendrovė skubiai anuliavo savo parašus finansiniuose dokumentuose ir taip sutrikdė TNK planus išplatinti tarptautinėse rinkose 500 milijonų JAV dolerių vertės euroobligacijų emisiją.

Analitikai Maskvoje pareiškė, kad klaida tikriausiai padarys nemažai žalos tiek audito bendrovei, tiek ir TNK, kuri yra ketvirta didžiausia Rusijos naftos bendrovė.

"PricewaterhouseCoopers" vis dar reikia sureguliuoti ieškinius, kurie buvo iškelti dėl Rusijos dujų bendrovės"Gazprom" audito, kurį investuotojai vėliau pavadino "itin prastu". Tuo tarpu bendrovė dienraščiui "The Moscow Times" pareiškė, jog toks dvigubas tikrinimas "yra standartinė procedūra" rengiantis obligacijų emisijos išplatinimui.

TNK pažymėjo, jog "PricewaterhouseCoopers" anuliavo savo parašus TNK 2000 ir 2001 metų finansinėse ataskaitose, kurios buvo audituotos pagal Vakarų apskaitos principus, kaip ir yra reikalaujama, norint išplatinti užsienio rinkose obligacijų emisiją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją