"Mums priimtinos visos priemonės, kurios padeda didinti bendrovės pajamas, mažinti jos sąnaudas ir stiprinti prekės ženklą", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė "Sampo" banko valdybos narys Renatas Dūdonis.

Anot R.Dūdonio, yra visokių programų, kuriose gali dalyvauti suinteresuotas ir blokuojantį akcijų paketą - 33,39 proc. valdantis bankas. Jis sakė, kad kombinatas turi kelis alternatyvius vystymosi scenarijus, o dabar skaičiuojama, kiek planams įgyvendinti prireiks laiko ir pinigų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Darius Remeika teigė, kad vienos mėsos perdirbimo įmonės jau dabar atitinka ES reikalavimus, kitos juos turėtų įvykdyti 2004 metų, kitoms terminas - 2007 metų.

"Vilniaus mėsos kombinatas patenka į antrąją grupę. Jis ketina statyti naują įmonę savo teritorijoje. Tam prireiks apie 1,5 metų", - teigė D.Remeika.

Pasak jo, Vilniaus bendrovė pasirinko teisingą kelią, nes seną įmonę rekonstruoti jiems atsieitų brangiau.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba prognozuoja, kad, Lietuvai įstojus į ES, joje 4-5 kartų sumažės mėsos perdirbimo įmonių ir 5 kartus - skerdyklų.

Vilniaus mėsos kombinatas pernai aptyrė 4,3 mln. litų nuostolį, jo apyvarta buvo 44,5 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją