Bendrovės „VST“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas teigė, nematantis grėsmės, kad sutrikęs naftos tiekimas Mažeikių įmonei gali turėti įtakos visam verslui.

„Visų pirmą, tai – pačios „Mažeikių naftos“ problemos, kurios daro įtaką, bendrovės situacijai biržoje, tačiau nemanau, jog tai gali paveikti visą verslą“, - sakę D. Nedzinskas.

Anot jo, galima tik drąsiai teigti, kad jei nafta brangs, brangs beveik viskas.

Bendrovės „Kauno gūdai“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys sakė, jog įvairios naftos sektoriaus krizės visuomet atsiliepia bendrai valstybės ekonomikai ir visam verslui.

„Dėl brangstančių naftos produktų verslininkai patiria nuostolių, kuriuos reikia kompensuoti. Vienintelis būdas, tai padaryti – kelti produkcijos kainas, o tai pajunta ir visi paprasti vartotojai“, - teigė T. Barštys.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininko Daliaus Trumpos nuomone, krizė „Mažeikių naftoje“ didelės tiesioginės įtakos verslui daryti neturėtų, tačiau netiesiogiai situaciją pakeisti gali.

„Mažeikių nafta“ yra vienas stambiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje, todėl šios bendrovės krizė atsilieps visai šalies ekonomikai, o per tai – ir Lietuvos verslininkams.

Pasak D. Trumpos, vertybinių popierių biržoje pokyčių dėl „Mažeikių naftos“ krizės būti netūrėtų, nes tik nedidelė šios bendrovės akcijų dalis yra kotiruojama biržoje.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, Lietuvos aprangos ir tekstilės asociacijos prezidentas, bendrovės „Audėjas“ generalinis direktorius Jonas Karčiauskas tvirtino, nemanantis, jog sutrikęs naftos tiekimas gali daryti įtaką Lietuvos verslui.

„Lietuva nėra kažkokia atsilikusi valstybė, kuri nesugebėtų apsirūpinti nafta“, - teigė J. Karčiauskas.

Be to, pasak jo, nemažą dalį naftos produktų „Mažeikių nafta“ eksportuodavo, tad kritiniu atveju galima mažinti eksportą, o Lietuvos rinkai naftos tikrai užteks.

„Manau, kad dėl naftos tiekimo sutrikimo gal ir gali būti kažkokių trumpalaikių problemų, tačiau esminės įtakos verslui nebus jokios. Man didesnį nerimą kelia didėjančios elektros ir dujų kainos“, - teigė J. Karčiauskas.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją