"Ši koncentracija nesustiprina dominuojančios padėties ir dėl to nėra itin apribojama konkurencija atitinkamose prekių rinkose", - teigiama Konkurencijos tarybos išplatintame pranešime spaudai.

"Lytagra" įgijo galimybę kontroliuoti "Agrotiekimą" po to kai įsigijo 99,9 proc. žemės ūkio bendrovės "Bernatoniai" pajaus dalį.

"Bernatoniams" priklauso daugiau kaip 44 proc., o "Lytagrai" - daugiau kaip 48 proc. "Agrotiekimo" akcijų. Be to, "Agrotiekimas" taip pat turi šiek tiek pačios "Lytagros" akcijų.

"Lytagra" yra didžiausia Lietuvoje prekybos žemės ūkio technika ir atsarginėmis dalimis bendrovė. Tokia pat produkcija prekiauja ir "Agrotiekimas".

Konkurencijos tarybos duomenimis, "Lytagrai" įsigijus "Bernatonių" bendrovės, kuriai tepriklauso apie 1-2 proc. tam tikrų prekių rūšių rinkos Lietuvoje, akcijų, dominuojama padėtis rinkoje nebūtų itin sustiprinta.

Be to, Lietuvos prekybos žemės ūkio technika ir atsarginėmis dalimis rinkoje veikia ir Suomijos kapitalo bendrovė "Kesko Agro Lietuva". Manoma, kad pastaroji bendrovė, perėmusi dalį "Lytagros" atstovavimo užsienio kompanijoms Lietuvoje, per artimiausius kelerius metus valdys apie 10 proc. ar kiek mažiau šalies rinkos.

"Lytagra", Lietuvoje turinti 20 filialų, didžiausių pagal pardavimus šalies įmonių šimtuke per devynis 2001 metų mėnesius užėmė 43 vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją