Miesto vadovas net užsiminė apie Tarybos pasiryžimą išpirkti dalį KTE akcijų, kurios prieš trejus metus buvo parduotos "Gazprom" už 116,5 mln. litų, trečiadienį rašo dienraštis "Kauno diena". Tačiau miesto taryboje toks siūlymas net nebuvo diskutuotas.

Kauno miesto tarybos nariai teigė nieko negirdėję nei apie mero laišką "Gazprom", nei juo labiau apie galimą sprendimą išpirkti dalį KTE akcijų.

Biudžeto ir finansų komiteto narys socialdemokratų frakcijos seniūnas Vasilijus Popovas taip pat sakė, kad komitete toks klausimas prieš atostogas tikrai nebuvo svarstomas.

Valdančiosios Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Gediminas Budnikas teigė taip pat nieko negirdėjęs nei apie mero laišką, nei apie pasiūlymą išpirkti akcijas.

Tuo tarpu miesto meras A.Garbaravičius nemato nieko blogo, kad nusiuntė du laiškus "Gazprom" ir pateikė siūlymą Tarybos vardu.

"Tai tik vienas iš galimų siūlymų, jeigu nekvalifikuoti asmenys imtų valdyti miesto strateginį objektą. Tai bus ne valdymas, o plėšimas. Matėm, kas praėjusią žiemą dėjosi Telšiuose. Tokiu atveju jau geriau grįžti atgal ir išpirkti dalį akcijų, nei leisti, kad būtų priimami miestui nepalankūs sprendimai. Mums svarbiausia užsitikrinti, kad nekiltų šilumos kainos", - teigė miesto vadovas.

Jis nenorėjo sutikti, kad siūlymas išpirkti dalį KTE akcijų yra pripažinimas, kad prieš trejus metus miesto valdžia suklydo privatizuodama šią strateginę įmonę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją