SWECO filialas Lietuvoje SWECO BKG, kuriame dirba 40 darbuotojų, įsigijo daugiau negu 70 proc. bendrovės LSPI akcijų, taip suformuodamas naują rinkos lyderį. Naujoji bendrovė siūlys kvalifikuotas konsultavimo paslaugas tokiose srityse kaip vanduo ir aplinka, konstrukcinė inžinerija ir infrastruktūra, energija ir statybos paslaugų sistemos.

„Šis įsigijimas reiškia tai, kad mes kryptingai orientuojamės į Centrinės ir Rytų Europos rinkų augimą. Dabar Lietuvoje užimame rinkos lyderio poziciją. Konsultavimo paslaugų paklausos Baltijos šalyse požiūriu, tai sustiprins mūsų pozicijas ir tolesnio augimo regione platformą“, – teigė „SWECO Eastern Europe“ vadovas Peras Johanssonas.

„Kadangi abiejų bendrovių veiklos sritys papildo viena kitą, dabar atsiras galimybė teikti užsakovams dar platesnio spektro kompleksines inžinerines paslaugas“, - teigia SWECO BKG prezidentas Artūras Abromavičius.

Numatoma, kad bus investuojamą į darbuotojų mokymą bei profesinės kompetencijos gilinimą, kompiuterinės bei specializuotos programinės įrangos atnaujinimą, šiuolaikinių verslo valdymo sistemų diegimą. Kartu bus siekiama pritraukti jaunų darbuotojų, kurie savo ateitį sietų su inžineriniu darbu.

SWECO BKG ir LSPI bendra metų apyvarta siekia 12 mln. litų.

Bendrovė SWECO yra pirmaujanti konsultavimo paslaugų Šiaurės Europos regione teikėja, kurios pagrindinės veiklos sritys yra inžinerija, aplinkos technologijos ir architektūra. SWECO turi 3,8 tūkst. darbuotojų aštuoniose šalyse.

Bendrovė dirba su projektais 45 šalyse. SWECO akcijos kotiruojamos Stokholmo vertybinių popierių biržoje.