"Seime sprendimas dėl mūsų plėtros buvo priimtas labai greitai, paprašyta Vyriausybės išvados, duotas mėnuo. O jos nėra jau pusė metų", - "Verslo žinioms" sakė Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės direktorius Eimantas Kiudulas.

Anot jo, įstatymas suteiktų aiškumo planuojant veiklą ir pritraukiant kokybiškų investicijų.

Ūkio ministerijos sekretorė Lina Domarkienė sakė, kad teigiamas išvadas dėl uostamiesčio LEZ plėtros ministerija jau pateikė Vyriausybei, tačiau ši klausimą dar teks derinti su Europos Komisija.

"Vieną derinimo su ministerijomis ratą jau praėjome. Siūlome Vyriausybei pritarti Seimo Ekonomikos komiteto siūlytai pataisai dėl plėtros ir suderinti šios plėtros klausimus su Europos Komisija. LEZ teritorija ir valstybės pagalbos schema su EK privalo būti suderinta", - teigė L.Domarkienė.

Kada bus priimtas įstatymas, ji neprognozuoja - tai priklausysią ir nuo to, ką nuspręs Europos teisės departamentas ir Teisingumo ministerija.

Sėkmingiausiai šalyje veikiančią, bet pagal teritoriją mažiausią Klaipėdos LEZ, kurios teritorija šiuo metu siekia 205 hektarus, siūloma išplėsti kone dvigubai - iki 400 hektarų.

Maždaug 100 hektarų plėtra būtų realios padėties įteisinimas - prieš dešimt metų priimtame įstatyme buvo įsivėlusi klaida, kurią dabar, atlikus tikslius matavimus, norima ištaisyti.

Papildomą apie 100 hektarų teritoriją prie Klaipėdos LEZ norima priskirti jos savininkų - PET ruošinių gamintojos "Neo Group", prie Klaipėdos jau investavusios per 500 mln. litų, pageidavimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją