Restorano "Verkiai" virtuvės šefas, Lietuvos vyriausiųjų virėjų asociacijos prezidentas, Valius Čepanonis veiklos pradžiai parengė "vasaros valgiaraštį", kuriame siūlomi ir dominuoja įvairūs lengvesni patiekalai. Rengiant šį valgiaraštį jam talkino Lietuvoje viešintis virtuvės šefas iš Vokietijos Hansas-Peteris Neumannas, sukaupęs didelę patirtį "Kempinski" viešbučių grandinėje. Šių metų rudenį bus pristatomas pagrindinis restorano valgiaraštis papildytas patiekalais iš dvarų virtuvės. Restorano reikmėms, netoliese esančiuose Botanikos instituto šiltnamiuose, bus auginami įvairūs prieskoniniai augalai.

Naujame restorane veikia atskiras konditerijos cechas, kurio vadovė Rita Gylienė, pripažinta konkursuose meistrė, kepa šviežias bandeles, skrebučius prie sultinių, gamina desertus ir vestuvinius tortus.

Vyno mėgėjai turės galimybę išsirinkti vyną iš daugiau nei šimto jo rūšių, o pageidaujantys galės patys aplankyti atskirai įrengtą restorano vyno rūsį. Tinkamiausią vyną prie pasirinktų patiekalų visuomet padės išsirinkti restorano someljė Žydrūnas Krapukaitis. Restorane taipogi bus stipriųjų gėrimų bei retų viskio, konjako rūšių pasirinkimas.

Restorane įrengtos atskiros salės, kavinė, cigarų rūkomasis su židiniu ir erdvi, rotondos tipo lauko terasa. Vidaus salės sutalpina 80, o lauko terasa iki 140 lankytojų. Didesnius renginius iki 300 svečių galima aptarnauti kitose Verkių rūmų salėse. Lauko terasa atvėsus orams bus šildoma naujausios kartos stacionariais dujiniais šildytuvais ir veiks iki lapkričio mėnesio. Šalia terasos įrengti stovai dviračiams.

Oficialus restorano atidarymas planuojamas rudenį. Šalia pagrindinės veiklos ketinama rengti įvairius renginius, seminarus bei mokymus iki 150 dalyvių. Gurmanams bus siūlomi teminiai vakarai, pasaulio virtuvių pristatymai.

Restoraną valdo UAB "Gero serviso garantija". Remonto ir įrengimo darbai truko 7 mėnesius, darbus atliko statybos bendrovė "Šilna". Projekto priežiūrą vykdė arch. B. Gudynaitė, interjerą kūrė arch. I. Bėčienė. Investicija šiam projektui įgyvendinti iš privačių lėšų sudarė apie 1,5 mln. litų.