„Ekraną“ administruojančios įmonės „Baklis“ direktorius Gintaras Gelčys DELFI patvirtino, kad administratorius šių darbuotojų nesuranda – jiems siunčiami registruoti laiškai grįžta. Tačiau, jo teigimu, kitiems darbuotojams tai jokios įtakos neturės.

„Labai nesinorėtų, kad jie negautų išeitinės kompensacijos, tačiau jei jų nesurasime ir neįteiksime atleidimo lapelių iki rugpjūčio 1 d., galvoju, kad jie bus atleisti už pravaikštą“, – sakė G. Gelčys.

Jo teigimu, šiuo metu nežinomas tikslus įsiskolinimas šiems darbuotojams, o tai sunkina tikslių duomenų apie įsiskolinimus kreditoriams pateikimą teismui. Anot G. Gelčio, be teismo sprendimo Garantinis fondas pinigų išmokoms neskiria.

„Jei rugpjūčio pradžioje pavyks patvirtinti įsiskolinimą darbuotojams, tai nedelsiant bus kreiptasi į Garantinį fondą ir yra didelė tikimybė, kad lėšos bus išmokamos rugsėjį“, – sakė „Baklio“ direktorius.

„Ekrano” darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Liucija Mikulėnienė DELFI sakė, kad visi darbuotojai jau gavo po 1200 litų.

„Kol tie 47 darbuotojai neateina atsiimti atleidimo lapelių, negalima sudaryti galutinio kreditorių sąrašo ir apsispręsti dėl galutinės išmokų mokėjimo darbuotojams datos“, – tvirtino „Ekrano“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją