Lietuvoje klestinčią "nelegalią bankininkystę" staiga išvydusiems ir apie grėsmes nacionaliniam saugumui prabilusiems politikams pareigūnai paaiškino paprastą tiesą: nors teikti paskolas šalyje gali tik bankai ir kredito unijos, jas dalija kas netingi, nes formaliai tai nėra nelegalu ar neteisėta.

Seime jau sudaryta darbo grupė "nelegaliai bankininkystei" ištirti. Grupei pavesta išsiaiškinti, ar tai problema, o jei taip - kaip ją spręsti.

"Vadinamieji "nelegalūs bankai" nėra mūsų institucijos priežiūros objektas. LB neišduoda tokios veiklos licencijų, o įstatymai neįpareigoja ir nesuteikia mums teisės užsiimti tokios finansinės veiklos kontrole",- "Respublikai" tvirtino Lietuvos banko atstovas spaudai Mindaugas Milieška.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Valdas Grendelis sako, kad taikyti sankcijas ne visada įmanoma, nes įstatymai numato ribotą skaičių licencijuojamų finansinių paslaugų. Neteisėtu finansiniu tarpininkavimu užsiimantys asmenys dažniausiai nė vienos tokios nevykdo, rašoma dienraštyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją