Lietuvos ambasadoms nesugebant suvaldyti Rusijoje vizų prašančių piliečių srautų, sumažėjo ir keliauninkų iš Rytų, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Rusijoje pernai buvo akredituotos 53 turistinės firmos, kurios galėjo turistams gauti vizas, šiais metais - 8. Šios šalies gyventojai mūsų kurortams patrauklūs tuo, kad jie ilsėdavosi labai ilgai - po mėnesį ir ilgiau - ir rinkdavosi brangius viešbučius.

Vokiečiai, kurie rezervuodavo vietas jau prieš metus, garantavo stabilų darbą.

"Daugelis vokiečių, kurie pas mus atvažiuoja, pensinio amžiaus, ir iki pernai vieną kelionę per metus jiems kompensuodavo pensiniai fondai. Dabar to nebėra. Tie, kurie atostogaudavo už savo pinigus, važiuoja ir dabar", - sakė Valstybinio turizmo departamento (VTD) Informacijos, analizės ir kontrolės skyriaus vedėja Rima Jakytė.

Užsienio reikalų ministerija nemano, jog išduodant vizas Rusijos piliečiams yra rimtų problemų, nors tvarka yra tobulintina, ir kitą savaitę Vyriausybėje bus svarstoma konsulinės plėtros programa.

"Labai atsiliepė mūsų konsulatų sprendimas drausti Kaliningrado konsulatui išduoti vizas kitų Rusijos regionų gyventojams. Eilės prie ambasadų milžiniškos", - sakė R.Jakytė. Anot jos, kai kurių įmonių aptarnautų turistų skaičius sumažėjo beveik tris kartus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją