Kiek konkrečiai bus padidinti atlyginimai, bus pranešta pasirašius Kolektyvinę sutartį - ją pasirašyti numatoma per tris dienas po gegužės 24 dieną šaukiamos laivų įgaliotų atstovų konferencijos. Išnagrinėjusi sutarties projektą, ji pateiks savo išvadas.

"Galiu patvirtinti, kad atlyginimus keltų įguloms didinsime gerokai, daugiau nei sausio mėnesį, kai jie buvo padidinti maždaug 7 procentais", - BNS sakė LBS generalinis direktorius Artūras Gedgaudas. Jis pranešė, kad derybos su jūrininkų profesine sąjunga dėl jūreivių atlyginimų iš esmės baigtos.

LBS ir Lietuvos jūrininkų sąjunga, tarpininkaujant Vokietijos, Švedijos ir Danijos profesinių sąjungų atstovams, šį kartą derėjosi tik dėl keltų įgulų atlyginimų. Pasak A.Gedgaudo, atlyginimai trampinių laivų jūreiviams pernai rugsėjį buvo padidinti 17 procentų.

Profesinės sąjungos siekia, kad jūreivių atlyginimai būtų vienodi visose linijose, kuriomis plaukioja LBS, Vokietijos, Švedijos bei Danijos keltai.

Jūrininkų sąjunga nurodo, kad pagal Tarptautinės darbo federacijos reikalavimus minimalus eilinio jūreivio, dirbančio laive su nacionaline vėliava, atlyginimas turi būti 856 JAV doleriai (3424 litai).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją