Reikės milijoninių investicijų

“Kauno diena” rašė, kad rajono Savivaldybė kartu su bendrove “Sabonio krepšinio agentūra” ketina įsteigti viešąją įstaigą, kuri Domeikavoje įkurtų poilsio parką. Šiam tikslui numatyta skirti 5,6 hektaro teritoriją.

Prieš ketverius metus buvo parengta studija ir pasiūlyta vaizdingoje Domeikavos vietoje įkurti parką. Tačiau dėl lėšų stygiaus šis projektas iki šiol gulėjo valdininkų stalčiuose.

“Žalgirio” pasiūlytą variantą net keletą kartų svarstė Domeikavos bendruomenė. Klubo atstovai yra numatę koreguoti parko viziją ir dalis teritorijos būtų skirta gyvenamųjų namų kompleksui, kuriame gyventų “Žalgirio” legionieriai ir jaunieji krepšininkai.

Likusioje dalyje numatyta įrengti teniso kortus, tinklinio ir krepšinio aikšteles. Taip pat žadama nutiesti pasivaikščiojimo takus, įrengti apžvalgos aikštelę ir pastatyti amfiteatrą.

Preliminariais apskaičiavimais, į šį projektą žadama investuoti apie 5 milijonus litų. “Tokių lėšų Savivaldybė negalėtų skirti, todėl ir nutarta bendradarbiauti su “Žalgiriu”, - teigė rajono Savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Makūnas.

Įvardijo ir galimas grėsmes

Vakarykščiame susitikime kalbėta ir apie tai, kas kelia nerimą Domeikavos bendruomenei bei rajono Savivaldybei. Viešojoje įstaigoje “Domeikavos poilsio parkas” bendrovė “Sabonio krepšinio agentūra” turės daugiau balsų nei Savivaldybė.

“Norime tikėti, kad šis projektas bus įgyvendintas ir pastatytuose namuose gyvens žalgiriečiai. Tačiau lieka grėsmė, kad ateityje butai gali būti parduoti”, - sakė Domeikavos bendruomenės atstovai.

Tokį variantą kategoriškai atmetė “Žalgirio” klubo gen. direktorius Ginas Rutkauskas. “Šio bendradarbiavimo teigiami dalykai tikrai nusveria abejones, kurios net nėra pagrįstos”, - teigė Kauno rajono vicemeras Artūras Orlauskas.

“Jeigu “Žalgiris” įvykdys savo įsipareigojimus, viskas bus tiesiog puiku. Ar esu optimistas? Esu realistas ir kalbame apie realų projektą. Savivaldybė parkui tokių lėšų negalėtų skirti”, - teigė rajono meras Leonardas Gineika.

Teritorija stūkso apleista

Prieš metus vykusiame susitikime su Domeikavos bendruomene dalyvavo ir “Žalgirio” klubo prezidentas Arvydas Sabonis. Tuomet jis taip pat pažadėjo, kad bus atsižvelgta į bendruomenės interesus ir projektas įgyvendinamas tik gavus vietos gyventojų pritarimą.

G.Rutkauskas vakar neslėpė, kad tik po ilgų svarstymų “Žalgiris nusprendė dalyvauti šiame projekte. Jo teigimu, nesinorėta, kad kas nors vėliau klubą apkaltintų “nebūtais dalykais”.

“Mūsų vizija - stiprinti klubo materialinę bazę. Kaune atidaryta nauja mokykla, pernai suremontavome buvusią “Kaustos” salę. Turime rūpintis ne tik pagrindinės komandos žaidėjais, bet ir dubleriais bei vaikais. Nenustebkite, jeigu išgirsite, kad įsigijome sporto bazę pajūryje, Druskininkuose ar Birštone. Dar 1998-aisiais “Žalgiriui” žadėta perduoti buvusią pionierių stovyklą Panemunėje. Deja, tai tebuvo tušti pažadai. Vėliau mūsų žvilgsnis nukrypo į Kauno rajoną”, - sakė “Žalgirio” klubo generalinis direktorius.

Šiuo metu vaizdinga Domeikavos teritorija apleista, nešienauta.