Tuo tarpu ūkininkams, paraiškas pagal KPP priemones pateikusiems per 2004-2005 metus, jau yra išmokėta apie 730 mln. litų paramos, pranešė Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA)

Šiemet NMA per daugiau kaip 2 mėnesius trukusį paraiškų surinkimo etapą KPP paramai gavo apie 110 tūkst. paraiškų, arba beveik tiek pat paraiškų, kiek jų buvo gauta pernai per dvigubai ilgesnį laikotarpį.

Pernai paraiškų priėmimas pagal daugumą KPP priemonių truko beveik pusmetį ir vyko dviem etapais – pavasarį ir rudenį. Per šį laikotarpį NMA gavo beveik 125 tūkst. paraiškų.

"Reikia turėti omenyje, kad šių metų paraiškų surinkimo rezultatai dar nėra galutiniai. Į išmokas už ūkininkavimą mažiau palankiose vietovėse ūkininkai dar gali pretenduoti iki liepos 10 dienos, nors už pavėluotai pateiktas paraiškas jiems bus skiriama mažesnė parama", – teigė NMA Kaimo plėtros programų departamento direktorius Žygimantas Pliuskus.

Anot jo, iki šių metų pabaigos taip pat bus renkamos paraiškos ir pagal kitą Kaimo plėtros plano priemonę – "Žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku“.

NMA atstovo teigimu, ūkininkų aktyvumą siekiant KPP paramos galėjo lemti keletas veiksnių: teigiami anksčiau paramą gavusių žemdirbių atsiliepimai, supaprastinti reikalavimai ir lengvesnės sąlygos paramai gauti, pradėtas glaudus bendradarbiavimas su žemdirbių organizacijomis, o taip pat sėkminga visuomenės informavimo apie KPP paramą kampanija.

Kaip ir ankstesniais metais, šiemet daugiausia žemdirbių siekia pasinaudoti KPP parama už ūkininkavimą mažiau palankiose vietovėse ir vietovėse su aplinkosaugos apribojimais. Ūkininkų tarpe populiarios išliko ir "Ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemės ūkio gamybos rėmimas" bei "Standartų laikymasis" paramos priemonės.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją