Policininkai keturis savaitgalius iš eilės stabdė automobilius ir bandė išsiaiškinti, ar jų vairuotojai sutiktų pavežti pareigūnus į įvykio vietą. Tokių vairuotojų atsirado 4. Pavežti policininkus siūlėsi ir tolimųjų reisų vairuotojas. Vienas iš sustabdytų vairuotojų pasiūlė pasiimti jo automobilį, kiti sutiko pavežti pareigūnus patys.

Be to, pareigūnai stebėjo, ar vairuotojai praleidžia per perėjas einančius pėsčiuosius, pagelbėja kitiems vairuotojams kelyje. Pasak policijos, į kultūringiausių vairuotojų dešimtuką pateko vyras, sustojęs surinkti važiuojamoje kelio dalyje gulėjusių stiklo šukių, bei vairuotojas, padėjęs moteriai pakeisti pradurtą automobilio padangą.

Pastarasis kelių džentelmenas ir laimėjo kelionę į Turkiją. Konkurso nugalėtojo pavardė bus paskelbta antradienio pavakarę, kai įvyks apdovanojimai. Likusiems 9 vairuotojams, tarp kurių - 2 moterys, bus įteikti kultūringiausių vairuotojų pažymėjimai.

Pretendentų į mandagiausiųjų dešimtuką iš viso buvo apie 40, bet dauguma iš jų anksčiau buvo padarę Kelių eismo taisyklių pažeidimus, todėl nebus apdovanoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją