"PKN Orlen" kol kas atsisako pateikti komentarų apie savo strategiją Lietuvos mažmeninėje rinkoje.

Tačiau nepriklausomas Lenkijos degalų rinkos ekspertas Maciejus Janiecas kalba, kad naftos koncernas lenkams jau dėstė savo planus Baltijos šalių mažmeninėje degalų rinkoje - čia planuojama turėti iki 200 degalinių.

"Daugiausiai jų būtų Lietuvoje", - sakė M.Janiecas. Dabar "Mažeikių naftos" valdoma "Ventus-nafta" yra 36 degalinių tinklo operatorė, iš kurių 27 degalinės priklauso pačiai "Ventus-naftai", o 9 - dirba pagal frančizę.

M.Janieco teigimu, jis nesitiki jokių reikšmingų pokyčių pirmus 9-12 mėnesių po "PKN Orlen" sandorių su "Jukos" ir Lietuvos Vyriausybe užbaigimo.

"Reikės 9-12 mėnesių, kol "PKN Orlen" gali pradėti agresyvią vietinių degalinių perėmimo kampaniją, nes statyti naujas degalines reikia daug laiko", - sakė M.Janiecas. Jis taip pat abejoja, ar naujasis "Mažeikių naftos" savininkas bent pirmais valdymo metais ryšis branginti degalus.

Savo ruožtu Lietuvos degalų prekybininkai sako, kad vis dar trūksta informacijos, kad būtų galima svarstyti, kaip keisis rinka. Didžiausią degalinių tinklą turinčios "Lukoil Baltijos" mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas teigė, kad bet kokiu atveju greitų permainų nesitikima - pati rinka yra jau nusistovėjusi, veikia rinkos savireguliacijos mechanizmai.

Bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas prognozuoja, kad vargu ar l"PKN Orlen" tenkinsis dabartiniu "Mažeikių naftos" degalinių tinklu.

Lietuvos verslininkų, prekiaujančių naftos produktais, sąjungos tarybos pirmininkas Algirdas Liaudanskas viliasi vos tik atsiradus progai išsiaiškinti, "ar "PKN Orlen" kurs naujus tinklus, ar bendradarbiaus su esamais civilizuotomis sąlygomis".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją