ERPB ketina skolinti 15 mln. eurų (51,8 mln. litų) pirkti 50 troleibusų. Metų pradžioje ERPB skelbė, kad sprendimą dėl paskolos suteikimo banko direktorių taryba greičiausiai priims balandžio 19 dieną.

ERPB Vilniaus atstovybės vadovas Matis Hyrynenas teigė, kad negali atskleisti derybų detalių.

"Viską spręs kolegos Londone", - sakė jis.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras tvirtino, kad nepavyko susitarti dėl "kai kurių sutarties punktų ir sąlygų".

"Jie nusprendė apsvarstyti pateiktus pasiūlymus ir po to teikti rekomendacijas", - sakė P.Keras.

Šiuo metu rengiamas ir tarptautinis konkursas naujų troleibusų tiekėjams. Neoficialiais duomenimis, konkurso kvalifikacijos patikimumo etapą įveikė trys dalyviai": bendrovė "Solaris", "Iveco" koncernui priklausanti įmonė "Karosa" kartu su troleibusų įrangos gamintoja "Škoda Electric" ir "Neoman".

Praėjusią savaitę turėjo būti baigtas ir kompanijų pasiūlymų priėmimas, tačiau jis buvo pratęstas iki birželio pirmos pusės. Nei P.Keras, nei įmonės "Autrolis" generalinis direktorius Algirdas Krivickas nenorėjo komentuoti šio sprendimo priežasčių.

"Bet kuriuo atveju konkurso dalyviai turės daugiau laiko pasirengti ir niekas nenukentės", - sakė A.Krivickas.

Savivaldybė tikėjosi, kad konkursą ir derybas su banku dėl paskolos pavyks užbaigti jau šį pavasarį, o naujus troleibusus gauti rudenį.

"Autrolio" parke yra pusantro šimto troleibusų, kurių vidutinis amžius - 17 metų. Pernai "Autrolis" gavo 30 mln. litų pajamų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją