Lenktynių trasą jiems atstoja gatvės, rašoma "Lietuvos ryto" priede "Greitkelis".

„Man nusispjauti į viską. Niekas neįspraus manęs į rėmus. Kas legalu – neįdomu. Kai lenktynės vyksta nelegaliai – „kaifas“ dvigubas, nejaugi nesupranti?“ – sakė 20 metų vilnietis Audrius, dalyvaujantis beveik visose nelegaliose lenktynėse.

Jis aiškino, kad be rūpesčių galėtų susimokėti startinį mokestį ir dalyvauti oficialiai Gariūnų turgavietėje rengiamose vadinamosiose „dragų“ varžybose. „Bet lenktyniaudamas gatvėmis patiriu nepalyginti daugiau emocijų, gaunu milžinišką adrenalino dozę“, – sakė prieš porą metų vairuotojo pažymėjimą gavęs jaunuolis.

Vis dažniau tokie aštrių įspūdžių ieškotojai sukelia tragiškas avarijas.

Praėjusios savaitės penktadienį Vilniuje, Justiniškėse, pusvalandis po vidurnakčio avarijoje žuvo 21 metų „Volkswagen Golf“ vairuotojas Denisas Kolbasovas ir 23 metų BMW 525 vairuotojas Valdemaras Zareckis. Abu vairuotojai užsimušė atsitrenkę į tą patį stulpą. Nuo Spaudos rūmų Justiniškių gatve važiuodami jaunuoliai lenktyniavo. Jų automobiliai lėkė vienas šalia kito. Neprivažiavę Justiniškių ir Rygos gatvių sankryžos, jie kliudė vienas kitą.

„Volkswagen Golf“ šonu rėžėsi į stulpą ir nuo stipraus smūgio lūžo per pusę. Smūgio banga vairuotoją išsviedė į lauką, jo kūnas nuskriejo apie 20 metrų į troleibusų stotelę.

Po kelių akimirkų į tą patį stulpą ir „Volkswagen Golf“ nuolaužas trenkėsi BMW. Negyvą jo vairuotoją, nupjovę automobilio stogą, ištraukė ugniagesiai.

Kas lemia, kad dažniausiai jauni, nepatyrę vairuotojai bando išlieti emocijas dideliu greičiu važinėdami gatvėmis?

„Tai baimė pasirodyti silpnam“, – yra įsitikinęs daugkartinis „dragų“ lenktynių nugalėtojas ir prizininkas Tadas Ivanauskas, sportinius automobilius rengiančios bendrovės „Groundzero“ direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją