Lietuvoje tokia automobilius parduodančios bendrovės, draudiko ir apsaugos sistemas instaliuojančios bendrovės strateginė partnerystė sudaroma pirmą kartą. "Šios dienos aktualijos paskatino mus kartu spręsti naujų automobilių apsaugos klausimą. Nuo šiol oficialaus automobilių atstovo parduodami VW markės automobiliai turės patikimą ir visapusišką apsaugą bei patrauklią kainą",- sako UAB "Moller Auto" generalinis direktorius Linas Karlavičius.

Pagal šią bendradarbiavimo sutartį "Moller Auto" galės savo parduodamus automobilius apdrausti kasko ir transporto priemonių savininkų ir valdytojų CA privalomuoju ir savanoriškuoju draudimu bendrovėje "ERGO Lietuva".

Klientui, įsigijusiam automobilį iš "Moller Auto", iš karto būs suteikta galimybė apdrausti automobilį tam, kad išvažiuodamas iš automobilių salono pirkėjas jaustųsi saugus dėl įsigyto brangaus turto. Tai reiškia, kad "Moller Auto" įprastų paslaugų, susijusių su automobilio įsigijimu ir eksploatacija, sąrašą galės užbaigti pasiūlydama taip pat ir draudimo paslaugas.

Prognozuojama, kad dėl šio susitarimo VW automobiliai atpigs 15 procentų. 2001 m. Lietuvoje buvo parduota 840 nauji VW markės automobiliai (2000 m. šis skaičius buvo 489). "Šiemet mūsų pardavimai dar labiau išaugs ir planuojame, kad bus parduota 900 naujų VW automobilių",- teigia Linas Karlavičius.

UAB "Altas" sukūrė unikalią apsaugos sistemą specialiai naujiems VW automobiliams. Naujuose VW automobiliuose bendrovė instaliuos "Cobra" apsaugos sistemas su ypač sudėtingais valdymo kodais ir variklio valdymo grandinės blokavimu. Taip pat sistema apsaugo ir nuo netradicinių vagysčių, lempučių užtrumpinimo ar akumuliatorių atjungimo.

Naujieji VW automobiliai tai pat bus apsaugoti nuo nutempimo - specialus "Cobra" posvyrio daviklis reaguoja ir į horizontalų ir į vertikalų automobilio padėties pasikeitimą. Darbas instaliuojant apsaugos sistemą darbas organizuojamas pagal tam tikrus principus - už sistemos montavimą yra atsakingi keli asmenys bei garantuojamas pilnas konfidencialumas. "Toks automobilis taps praktiškai neįveikiamu vagims",- sako UAB "Vilniaus Altas" generalinis direktorius Edvardas Radzevičius. Be to, šioje apsaugos sistemoje "Altas" yra įrengęs daugiau specialių gudrybių, kurių detalių plačiajai visuomenei nenori atskleisti.

Anot L.Karlavičiaus, pernai visuose VW modeliuose "Polo", "Golf", "Bora", "Passat", "Sharan" pradėti montuoti moderniausi gamykliniai trečios kartos imobilizatoriai. Šie imobilizatoriai veikia per spynelę nuo rakte įmontuotos mikroschemos ir blokuoja elektroniką, kuri valdo variklio maitinimą. Trečios kartos imobilizatoriai taip pat apsaugo nuo vagystės panaudojant kitą kompiuterį, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją