Todėl jau nuo pirmadienio maršrutais Palanga-Klaipėda ir Klaipėda-Palanga važiuojantys keleiviai už autobuso bilietą mokės 3,5 lito, o maršrutiniais taksi - 4 litus, penktadienį rašo dienraštis "Klaipėda".

Iki šiol kelionė atitinkamai kainavo 2,5 ir 3 litus. Šios kainos nekito bemaž septynerius metus. Pagrindinis motyvas branginti bilietus - pabrangęs kuras ir su tuo susijusios didelės išlaidos.

Mokėti teks ne tik į Palangą vykstantiems, bet ir čia ketinantiems apsistoti žmonėms. Miesto taryba patvirtino sprendimą, kuriuo remiantis bus renkama rinkliava už kai kuriose gatvėse pastatytus automobilius.

Anksčiau šiose gatvėse vasaros sezono metu visai nebuvo leidžiama statyti automobilių. Palikti automobilį gatvėje vieną valandą kainuos 2 arba 3 litus. Mokesčio dydis priklausys nuo to, kurioje gatvėje bus pastatyta mašina.

Šis mokestis bus pradėtas rinkti nuo liepos 15 dienos. Iki to laiko savivaldybė turi paskelbti konkursą ir tikėtis, kad atsiras bendrovė, norinti administruoti šią rinkliavą. Sutartis su konkurso laimėtoju būtų pasirašyta penkeriems metams.

Konkurso laimėtojas turės įrengti automobilių stovėjimą fiksuojančius automatus, kuriuose reikės susimokėti. Pirmoji bendrovės investicija siektų apie 700 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją