Pranešime pažymima, kad vilkikų vairuotojai Ukrainos elektronine transporto priemonių eilių pasienyje sistema gali naudotis jau nuo praėjusios savaitės.

Sistemos naudotojas, užsiregistravęs joje, gali gauti pranešimą apie savo statusą pasienio kontrolės punkto eilėje, jos eigą ir atvykimo į kontrolės punktą laiką. Be to, elektroninė transporto priemonių eilių pasienyje sistema leidžia vežėjams iš anksto užsiregistruoti ir atvykti į patikros punktą konkrečiai nustatytu laiku. Taip galima tikslingiau planuotis laiką.

Kaip pastebi Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ Inovacijų ir transporto politikos sekretorius Andrius Burba, tokia inovacija, kurią transporto sričiai pritaikė Ukraina, yra be galo geras pavyzdys, kaip pastaraisiais metais tobulėja ir toliau privalo tobulėti kelių transporto sritis.

Pasak, A. Burbos, Ukrainos įdiegta Elektroninė transporto priemonių eilių pasienyje sistema keletą kartų suefektyvins tiek mūsų šalies, tiek ir visų kitų Europos šalių transporto įmonių, gabenančių krovinius į Ukrainą, darbą.

„Visų pirma, tokios sistemos veikimas yra gana paprastas ir aiškus, tad vartotojui besinaudojančiam sistema nereiks įdėti didelių pastangų. Antra, naudojantis tokia sistema sutaupoma be galo daug laiko, kadangi iš anksto registruojantis atvykimui į patikros punktą galima tikslingiau planuotis savo maršruto laiką. Taip patiriami mažesni nuostoliai dėl prastovų, optimizuojami verslo procesai. Tai yra ypač svarbu žinant, su kokia nestabilia ekonomika šiuo metu gyvename“, – sako jis.

Kaip informuoja Ukrainos bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministerija, nuo liepos mėnėsio Elektronine transporto priemonių eilių pasienyje sistema naudotis galės jau ir autobusų vairuotojai. O nuo rugpjūčio mėnesio ji taps prieinama lengvųjų automobilių savininkams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją