Degalinių tinklai nuolaidas didina itin sparčiai. Vieną dieną tai gali sprogti", - "Lietuvos rytui" sakė automatinių degalinių tinklo "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas.

Kylant naftos kainoms, Latvijoje jau kilo karai tarp degalinių. Didieji prekybos naftos produktais tinklai "Statoil Latvija" ir "Neste" benziną parduoda beveik didmeninėmis kainomis.

Į šią kovą sureagavo ir kiti degalinių tinklai. Todėl kaimyninėje šalyje 95 markės benzinas yra pigesnis 30 centų nei Lietuvoje.

Į tokį kainų karą atkreipė dėmesį ir Latvijos konkurencijos taryba. Mat smulkieji degalinių tinklai jau susidūrė su sunkumais realizuojant benziną.

"Latvijoje kainos mums atrodo absurdiškai. Per visą darbą "Mažeikių naftoje" nė karto nesu matęs tokio nuožmaus kainų karo, koks dabar yra kaimyninėje šalyje", - sakė vienintelės Baltijos šalyse naftos perdirbimo įmonės atstovas Giedrius Karsokas.

Lietuvos degalų prekeiviai neneigia, kad panašus kainų karas gali įsiliepsnoti ir Lietuvoje. Mat kontrabandos srautai vis dar išlieka dideli, daugėja dujomis varomų mašinų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją