Anot ministro pateiktos informacijos, 2018 metais Lietuva buvo įvertinta 3 balais ir užėmė 54 vietą, 2023 metais šis įvertis išaugo iki 3,4 balo, o Lietuvos pozicija pakilo iki 38 vietos.

„Galima pasidžiaugti, kad nuo 2018 metų, kai Lietuva buvo įvertinta vidutiniškai 3 balais iš 5, šalis padarė šuolį ir šiandieną mes esame pakilę į 38 vietą“, – antradienį Susisiekimo sektoriaus apžvalgos ir atvirų duomenų konferencijoje teigė M. Skuodis.

„Naujausiais Pasaulio banko duomenimis yra sudaromas Logistikos indeksas, kur vertinamos 139 pasaulio valstybės. Jų gebėjimai yra vertinami kitų šalių transporto ir logistikos ekspertų. Kitaip tariant, apie Lietuvos transporto ir logistikos sektorių pasisakė kitų šalių ekspertai“, – paaiškino jis.

Pasak ministro, LPI pateiktais vertinimais, per 5 metus Lietuvoje labiausiai pakilo infrastruktūros kokybė, kuri vertinama 28,2 proc. geriau nei anksčiau ir 2023 metų vertinimais užima 39 vietą. Taip pat, anot jo pateiktų duomenų, 2023 metais 21,9 proc. geriau įvertintas tarptautinių siuntų pervežimas bei 21,8 proc. geriau vertinama logistikos paslaugų kokybė.

„Kur buvo didžiausias šuolis, tai yra infrastruktūra, kurios šuolis buvo per 27 vietas, o į jos vertinimą įeina kietoji infrastruktūra: keliai, uostai, geležinkeliai, telekomunikacijų infrastruktūra. Tarptautinių siuntų segmentas įvertintas lygiai taip pat gerokai geriau. Taip pat gerai vertinta ir logistikos kokybė, tai yra tai, ką galima Lietuvoje nusipirkti“, – sakė jis.

M. Skuodis paminėjo, kad panašiai įvertintos ir kitos regiono valstybės: Estija ir Lenkija, kartu užimančios 26 vietą ir įvertintos 3,6 balo ir Latvija, kuri šiuo metu užima 34 vietą ir yra įvertinta 3,5 balo. Visgi, anot ministro, tokie balų skirtumai yra mažai ką pasakantys.

„Jeigu lygintume mus su kaimynėmis, tai yra Estija, Latvija ir Lenkija, vertinimai yra pakankamai panašūs, nes 0,1 skirtumas nelabai ką pasako“, – paminėjo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją