Lėktuvu vidaus reisu skrido beveik 200 keleivių, jis artėjo prie nusileidimo tako Pietų Korėjos Daegu miesto, esančio maždaug už 240 kilometrų į pietryčius nuo Seulo, tarptautiniame oro uoste.

Lėktuvas buvo maždaug 200 metrų aukštyje virš žemės, kai prie avarinio išėjimo sėdėjęs keleivis „rankiniu būdu atidarė duris, palietęs svirtį“, naujienų agentūrai AFP sakė vežėjos atstovas.

Dėl incidento kai kuriems keleiviams sutriko kvėpavimas, keli žmonės lėktuvui nusileidus buvo nuvežti į ligoninę, sakė „Asiana“ atstovas ir pridūrė, kad niekas nepatyrė didelių sužalojimų ar žalos.

Daegu policija sakė naujienų agentūrai AFP, kad dėl šio incidento apklausė vyresnį nei 30 metų vyrą.

Pietų Korėjos transporto ministerija pranešė, kad lėktuvui nusileidus dėl patirto „diskomforto ir kvėpavimo problemų“ į ligoninę buvo nuvežti 12 keleivių. Ministerija patvirtino, kad keleivis tyčia atidarė dureles lėktuvui dar skrendant. Dėl aviacijos saugos įstatymų pažeidimo asmeniui, be leidimo atidariusiam lėktuvo duris, gresia iki 10 metų nelaisvės bausmė.

„Asiana Airlines“ keleivis atidarė išėjimo duris lėktuvui dar skrendant

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ paskelbė trumpą „Airbus A321-200“ keleivio nufilmuotą incidento vaizdo įrašą. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pro atviras skrendančio lėktuvo duris veržiasi vėjas, plaikstosi medžiaginė danga ant sėdynių atlošų ir keleivių plaukai, keli žmonės iš netikėtumo šaukia.

Kitame socialiniuose tinkluose pasidalintame vaizdo įraše matyti, kaip pro atvertas duris plūstantis stiprus vėjas smogia eilėje prie avarinio išėjimo sėdėjusiems žmonėms. Du saugos diržais prisisegę vyrai gūžiasi vėjo plakami ir įsikibę į porankius mėgina gręžtis nuo durų.

Vienas 44 metų keleivis pasakojo „Yonhap“, kad atvėrus išėjimą lėktuve kilo „chaosas“, arti sėdėję žmonės alpo, stiuardesės per racijas kvietė gydytojus, kiti apimti panikos bėgo praėjimu tarp kėdžių.

„Maniau, kad lėktuvas sprogo. Maniau, kad taip ir mirsiu“, - sakė keleivis.

Pasak vieno Transporto ministerijos aviacijos saugumo pareigūno, tai pirmas toks žinomas incidentas Korėjos aviacijos istorijoje.

„Asiana Airlines“ keleivis atidarė išėjimo duris lėktuvui dar skrendant
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją