BFK posėdžio parlamentinės kontrolės dėl kelių priežiūros dalyje dalyvaus Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovai, tuo tarpu apie verslo kreditavimo tendencijas įžvalgomis pasidalins Lietuvos banko, Lietuvos bankų asociacijos (LBA) ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ atstovai.

BFK pirmininkas Mindaugas Lingė tikina, kad posėdžio metu planuojama išklausyti informaciją kaip naudojamos 2023 m. Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšos ir aptarti numatomus darbus ir jų finansavimą, siekiant tinkamos Lietuvos kelių būklės užtikrinimo.

„Didėjantis transporto priemonių, važiuojančių valstybinės reikšmės keliais, skaičius reikalauja nuolatinės infrastruktūros priežiūros, rekonstrukcijos, remonto ir plėtros, tačiau valstybės finansinės galimybės ribotos“, – Eltai teigė M. Lingė.

„Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatyme nurodyti įvairūs programos finansavimo šaltiniai, tarp jų ir fizinių, juridinių asmenų, kitų organizacijų, ir užsienio valstybių tikslinės lėšos, tad bus bandoma išsiaiškinti kokių veiksmų ir priemonių reikėtų, kad kelių infrastruktūros išlaikymui skiriamos lėšos didėtų“, – pažymėjo jis.

Tuo tarpu kalbėdamas apie verslo kreditavimo tendencijas, konservatorius aiškino, kad parlamentinės kontrolės metu bus kalbama apie alternatyvius finansavimo šaltinius, taip pat, bus diskutuojama dėl įmonių skolinimosi Lenkijoje.

„Planuojama išklausyti informaciją apie alternatyvius finansavimo būdus ir galimybes jaunoms ir smulkaus ar vidutinio verslo įmonėms pasiskolinti, kai bankai sako „ne“. Be to, tikimasi aptarti viešojoje erdvėje sklandančias žinias, kad nemažai įmonių skolinasi Lenkijoje ir, manoma, kad tas procesas tik didės“, – tikino parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją