Apie tai pirmasis paskelbė aviacijos tinklaraštis „Aviacinis rokenrolas“.

„Tas 26 valandas, kuomet Vilniaus oro uostas bus uždarytas skrydžiams per NATO Summit, daugelis aviakompanijų tiesiog atšaukė skrydžius ar perplanavo taip, jog išskristų ir grįžtų po šito draudimo.
O štai „Wizz Air” ilgai suko galva ir kirto koziriu: tą parą laiko skrydžius iš Vilniaus perkels į Rygą”, - rašo tinklaraščio autorius aviacijos ekspertas Simonas Bartkus.

Kaip galima matyti „Wizz air“ svetainėje, liepos 11 d. vietoje skrydžio iš Vilniaus į Barseloną (Ispanija) oro bendrovė siūlo skristi iš Rygos. Iš Vilniaus šia kryptimi bus galima skristi tik liepos 13 d., ketvirtadienį. Paprastai šia kryptimi iš Vilniaus skraidoma 4 kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais.

Dar vienas laikinai perkeltas maršrutas iš Vilniaus į Rygą – skrydis į Islandijos sostinę Reikjaviką. Paprastai šia kryptimi „Wizz air“ iš Vilniaus skraido tris kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais, tačiau antradienio, liepos 11 d., skrydis bus vykdomas iš Rygos.

Į Prancūzijos kurortą Nicą liepos 11 d. iš Vilniaus nuskristi taip pat nepavyks, todėl oro bendrovė šį skrydį vykdys iš Rygos vienintelę dieną – liepos 11 d.

Dar vienas perkeltas maršrutas – Vilnius-Splitas (Kroatija). Paprastai „Wizz air“ iš Vilniaus juo skraido tris kartus per savaitę: pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Tačiau dėl NATO viršūnių susitikimo liepos 12 d. skrydis iš Vilniaus nebus vykdomas, jis vienai dienai perkeltas į Rygą.

Liepos 12 d. iš Rygos taip pat kils vienas lėktuvas į Romą (Italija), mat iš Vilniaus šia kryptimi skraidoma du kartus per savaitę: trečiadieniais ir sekmadieniais.

Iš Vilniaus liepos 12 d. nebus galima nuskristi į Gruzijos sostinę Kutaisį, tačiau ir čia „Wizz air“ rado sprendimą – prie ir taip dviejų skrydžių per savaitę pridėjo dar vieną (liepos 12 d.) iš Rygos į Kutaisį.

Trečiadienį, liepos 12 d., taip pat bus vykdomas vienintelis skrydis iš Rygos į Vokietijos miestą Eindhoveną. Šia kryptimi paprastai skraidoma iš Vilniaus pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais.

Nuo liepos 13 d. visi šie maršrutai bus atkurti ir vykdomi kaip įprastai.

Susisiekimo ministerija anksčiau pranešė, kad liepos 11–12 dienomis, Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus, 30 km spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje bus draudžiami visi skrydžiai.

Skrydžiai Vilniuje bus ribojami šiek tiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 14 val.

Buvo aiškinama, kad Lietuvos oro uostų duomenimis, dėl šio 26 valandų apribojimo iš Vilniaus bus atšaukta daugiau kaip 100 skrydžių. Taip pat didesnio nei įprastai orlaivių eismo bei Vilniaus ir Kauno oro uostų apkrovimo galimi oro eismo sutrikimai ir vėlavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją