Orientacinė 95 markės benzino litro kaina nurodoma 3 Lt/l, vakar ji buvo 2.97 Lt/l. O dyzelino nuo 2,80 Lt/l šoktelėjo iki 2.83 Lt/l.

„Mažeikių naftos“ Komunikacijos skyriaus vadovas Giedrius Karsokas DELFI sakė, kad staigaus benzino kainų šuolio laukti nereikėtų. Jo teigimu, tai, kad pasaulio rinkoje rekordiškai pabrango naftos kaina, dar nereiškia, kad staigiai turi kilti ir benzino įkainiai.

„Tai dar nieko nepasako apie benzino kainas, benzinas, dyzelinas ir nafta yra atskiri produktai, kurių kiekvienas turi savo kainą. Trumpalaikiame laikotarpyje kainų sąsajų beveik nebūna, ilgalaikiame laikotarpyje galbūt. Jeigu žalios naftos kaina pasiekė rekordą, tai tikėtina, kad ilgainiui ir benzino kaina gali pasiekti rekordą“, - sakė G.Karsokas.

“Lietuva Statoil” pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas DELFI sakė, kad baimės, jog benzinas gali brangti iki keturių litų yra nepagrįstos.

Jis neatmeta galimybės, kad kainos šoktels keliais centais priklausomai nuo to, kiek jas brangins naftos produktais prekiaujantys didmenininkai.

„Satoil Lietuva“ duomenimis, kainos nuo ketvirtadienio nepasikeitė ir penktadienį 95 markės benzinas vidutiniškai kainuoja 3,37 Lt/ l, o 98 markės - 3,47 Lt/l. Litras dyzelino kainuoja 3,21 lito.

„Neste Baltija“ Mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas DELFI sakė, kad ketvirtadienį dyzelino ir benzino kaina didėjo 2ct/l, o penktadienį jos liko nepakitusios.

„Neste Lietuva“ degalinėse Vilniuje 95 markės benzinas kainavo 3,31 Lt/l, . 98 markės - 3,36 Lt/l, o dyzelinas - 3,15 Lt.l.

Mažiausios tinklo kainos yra Ukmergėje ir Mažeikiuose – 95 markės benzinas kainuoja 3,15Lt/l, o dyzelinas - 3,10 Lt/l.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją