Tokią išlygą jie siūlo įrašyti į Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kurias įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

„Svarstytina, ar (...) nereikėtų nurodyti, kad transporto priemonės valdytojas apie įprastinės transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutarties termino pabaigą ir (arba) motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos privalomosios techninės apžiūros galiojimo termino pabaigą SMS žinute ar elektroniniu paštu informuojamas tik tuo atveju, jeigu šie valdytojų kontaktiniai duomenys tvarkomi Kelių transporto priemonių registre“, – sakoma Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvadoje.

Seimo teisininkų nuomone, priešingu atveju „Regitrai“ būtų užkrauta galimai neproporcinga administracinė našta.

„Neįtvirtinus tokios išlygos, valstybės įmonei „Regitra“ kilsianti pareiga transporto priemonių valdytojų kontaktinių duomenų ieškoti kituose valstybės informaciniuose ištekliuose turėtų būti įvertinta galimai neproporcingos administracinės naštos aspektu“, – mano Teisės departamentas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė įregistravo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, siūlančias įpareigoti „Regitrą“ informuoti vairuotojus SMS žinute apie besibaigiantį draudimą ar techninę apžiūrą.

Jeigu Seimas pritartų, vairuotojai, kurių transporto priemonių draudimas ar techninės apžiūros galiojimas baigiasi, prieš 5 darbo dienas sulauktų iš „Regitros“ SMS žinutės arba elektroninio laiško su informacija apie artėjančią dokumentų galiojimo termino pabaigą.

Parlamentarė siūlo, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos įsigaliotų nuo kitų metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją