Statybos inspekcija primena, kad šių metų vasario 14 d. įvykus A. Meškinio (Kleboniškio) tilto avarijai – atitrūkus nuo atramos ir persisvėrus perdangos konstrukcijos daliai, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininko vasario 20 d. įsakymu buvo sudaryta avarijos tyrimo komisija.

Išnagrinėjusi surinktus faktinius duomenis, avarijos tyrimo komisija nustatė, kad demontuojant A. Meškinio (Kleboniškio) tilto konstrukcijas magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km buvo pažeistos statinio ardymo technologijos – pažeistas simetrinio ardymo principas, t. y. jei statybos dalyviai būtų laikęsi tilto ardymo technologijos ir atlikę tilto ardymo darbus simetriškai, statinio griūtis nebūtų įvykusi.

Be to, tilto griūčiai įtakos turėjo ir netinkama tilto statyba tarybiniais metais, t. y. nepakankamas armatūros kiekis atramų lūžio vietoje (lūžio vietoje buvo rasta dvigubai mažiau strypų atramose negu buvo numatyta 1962 m. projekte).

Kaip pranešama, avarijos tyrimo metu nustatyti asmenys, dėl kurių veiksmų ar neveikimo įvyko statinio avarija, avarijos tyrimo akte konstatuotas netinkamas atsakingų (paskirtų) statybos dalyvių pareigų vykdymas ir atliekamų statybos darbų forminimas.

Dėl statinio rangovo AB „Kauno tiltai“ statybos vadovo, statinio rangovo – AB „Kauno tiltai“, statinio subrangovo – UAB „Vilniaus BDT“ ir statinio subrangovo UAB „Vilniaus BDT“ statybos vadovo veiklos įvertinimo Statybos inspekcija kreipsis į viešąją įstaigą Statybos sektoriaus vystymo agentūrą. Statybos inspekcija savo ruoštu dėl avarijos kaltiems asmenims taikys administracinę atsakomybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)