Keleiviai pateiktoje anketoje vertino savo pastarųjų dvejų metų patirtį su Jungtinėje Karalystėje skraidančiomis oro linijomis, kurios taip pat vykdo trumpo nuotolio skrydžius Europoje. Jie vertino klientų aptarnavimą, kainos ir kokybės santykį, įlaipinimo patirtį, švarą lėktuvo salone, sėdynės patogumą ir kitus.

Prasčiausiai įvertintos oro linijos – „Wizz Air“

Prasčiausiai apklausoje pasirodė Vengrijos oro linijos „Wizz Air“, kurias klientai įvertino 48 procentais iš 100 galimų. „Wizz Air“ ilgą laiką savo skrydžius daugiausiai vykdė Rytų Europoje, tačiau pastaraisiais metais kompanija vykdė itin intensyvią plėtrą visoje Europoje. Deja, dėl sparčios plėtros nukentėjo paslaugų kokybė, o šios oro linijos tapo savotišku „Ryanair“ pusbroliu, kur bagažo apmokestinimo politika praktiškai identiška ir kitų paslaugų apmokestinimo principai irgi mažai skiriasi.

Beveik pusė respondentų teigė, kad vėluojant skrydžiams „Wizz Air“ darbuotojai net neinformuodavo keleivių apie padėtį. Juolab, kad virš 2 proc. skrydžių vėlavo daugiau nei tris valandas, nors padėties aiškinimo neretai imdavosi pardavimų personalas oro uostuose.

Prastai įvertinti sėdynių patogumas bei orlaivio salono aplinka. Teigiama, jog esant dabartiniam aptarnavimo ir komforto lygiui, tiesiog sunkiai įsivaizduojama, kaip būtų įmanoma keliauti ilgaisiais „Wizz Air“ maršrutais į Artimuosius Rytus ar net Aziją.

„Ryanair“ apklausoje irgi nespindi

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ taip pat nespindėjo minėtoje apklausoje. Keleiviai šiai kompanijai skyrė 54 proc. Prasčiausiai vertintos beveik tos pačios sritys kaip ir „Wizz Air“ kompanijos. Viena ar dviem žvaigždutėmis vertinta įlaipinimo patirtis, sėdynių patogumas, maistas ir gėrimai bei aplinka salone. Vienas respondentas savo patirtį apibendrino kaip „tiesiog siaubingą“.

Tarp prasčiausiai vertinamų „British Airways“ bei „Lufthansa
Prasčiausiai įvertintų oro linijų sąrašas pagal klientų įvertinimą:

  • „Wizz Air“ – 48 proc.;
  • „Ryanair“ – 52 proc.;
  • „Eurowings“ – 53 proc.;
  • „British Airways“ – 56 proc.;
  • „Lufthansa“ – 57 proc.;
  • Vueling Airlines“ – 58 proc.;

Remiantis šios apklausos duomenimis, geriausiomis Europos trumpųjų skrydžių oro linijomis tapo Didžiosios Britanijos „Jet2“ gavusi 80 proc., toliau sąraše rikiuojasi turkų „Turkish Airlines“ (78 proc.), suomių „Finnair“ (75 proc.), šveicarų „Swiss“ (75 proc.).