Automobilio nuoma arba dalijimosi paslauga yra viena iš alternatyvų, kuomet atsiranda automobilio poreikis laikinam naudojimui. Ši paslauga leidžia nesukti galvos dėl nuosavo automobilio pirkimo, jo priežiūros, problematiško parkavimas mieste. Tai tampa puiki galimybė išbandyti naujų automobilių modelius (galite rinktis nuo mažo kompaktiško miesto automobilio iki krovininio ar naujausią elektrinį modelį).

Šiuo metu rinkoje yra dvi populiariausios automobilių dalinimosi paslaugą teikiančios kompanijos: „Spark“ ir „CityBee“. „Spark“ – siūlo tik elektrinius automobilius, jų paslauga veikia Vilniaus mieste, o nuo praeitų metų galima vykti į/iš Kauno oro uosto. Tuo tarpu „CityBee“ pasiūloje yra tiek elektromobiliai, tiek benzininiai automobiliai, jų paslauga yra paplitusi visame Baltijos regione, su jų automobiliais galima drąsiai keliauti į Latviją bei Taliną.

Neseniai maisto pristatymo, paspirtukų nuomos bei pavežėjimo paslaugų įmonė „Bolt“ pristatė savo automobilių dalinimosi paslaugą „Bolt Drive“ ir į rinką įžengė su ypač mažomis kainomis, tačiau mažesniems automobiliams, tokiems kaip: Peugeot 208 bei Audi Q2, jų minutės kaina aukštesnė – net 0,05 Eur. Tai paskatino kitas įmones taikyti akcijas bei nuolaidas.

„Spark“ kaip tik šiandien paskelbė akciją „Peugeot“ automobiliams, mažindami kilometro kainą iki tų pačių 0,05 Eur, bet minučių kaina išliko ta pati – 0,15 Eur. „CityBee“ kol kas jokių nuolaidų ar akcijų nepaskelbė.

Palyginkime kainas tarp šių įmonių:

Kelionės palyginimas 1.

Peugeot 2008 modelis, maršrutas VMI Apkasų g. – Pylimo g. Margutis / 16 min ir 5,6 km:

  • „Bolt Drive“ (0,11 Eur/min – 0,20 Eur/km) kelionės kaina 2,88 Eur.
  • „Spark“ (0,15 Eur/min – 0,05 Eur/km) kelionės kaina 2,68 Eur.
  • „CityBee“ (0,19 Eur/min – 0,19 Eur/km) kelionės kaina 4,10 Eur.


Kelionės palyginimas 2.

Peugeot 208 modelis, maršrutas VMI Apkasų g. – Pylimo g. Margutis / 16 min ir 5,6 km:

  • „Bolt Drive“ (0,05 Eur/min – 0,18 Eur/km) kelionės kaina 1,81 Eur. Bet teks mokėti 1,99 Eur, nes tai minimali kelionės kaina.
  • „Spark“ (0,15 Eur/min – 0,05 Eur/km) kelionės kaina 2,68 Eur.
  • Deja, „CityBee“ neturi Peugeot 208 modelio, jam būtų galima priskirti vieną iš pigiausių siūlomų modelių Citroen C3 (0,13 Eur/min – 0,22 Eur/km) kelionės kaina 3,31 Eur.


Šiuo metu pigiausiai nuomotis mažesnį automobilį iš „Bolt Drive“ tol, kol tęs tokią kainų politiką. Prieš pasirinkdami nuomojamą automobilį, gerai apsvarstykite savo poreikius ir apsvarstykite visas galimas galimybes, kad pasirinktumėte tinkamiausią sprendimą.