Šis centras - oficialus GAZ (Gorkio automobilių gamykla) atstovas Lietuvoje.

Kaip antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė GAZ generalinio direktoriaus pirmasis pavaduotojas Viktoras Maslenikovas, atviroji akcinė bendrovė GAZ - vienas didžiausių Rusijos automobilių gamintojų. Nuo GAZ konvejerių išvažiuoja kas antras šalyje pagamintas sunkvežimis, kas trečias autobusas, kas devintas lengvasis automobilis.

Pernai iš gamyklos išvažiavo apie 200 tūkstančių automobilių, tarp jų - per 80 tūkstančių lengvųjų automobilių, apie 90 tūkstančių sunkvežimių, 22 tūkstančiai mikroautobusų. Tik naujosioms "Gazelėms" ir "Soboliams" atnaujinti šiemet skiriama 10 milijonų dolerių.

Lietuvoje GAZ gamyklai atstovauja Automašinų verslo centras. Pernai šalyje parduota 100 įvairių modelių GAZ automobilių. Visi jie surinkti Lietuvoje, Rokiškio automašinų gamykloje. Ši įmonė taip pat priklauso Automašinų verslo centrui.

Kol kas Rokiškio automašinų gamykla surenka tik šimtus "Gazelių" ir "Sobolių". Tačiau Lietuva GAZ'ui - savotiškas "langas į Europą". Kaip konstatuoja gamyklos ekspertai, Lietuvoje surenkami automobiliai pasižymi aukšta surinkimo kokybe, čia taikomos modernios technologijos, glaudžiai bendradarbiaujama su užsienio partneriais.

Rokiškėnų pajėgumai leistų padidinti gamybos apimtis mažiausiai dešimt kartų. Šiemet planuojama surinkti jau apie tris šimtus "Gazel" ir "Sobol" tipo automobilių. Prekybą ketinama plėsti į Latviją, Lenkiją.

Neseniai Vilniuje pradėjo veikti erdvus GAZ automobilių salonas. Jame nuolat eksponuojami keli Rokiškyje surinkti modeliai. Potencialūs klientai čia pamatys GAZ autofurgoną, mikroautobusą, visais ratais varomą visureigio tipo sunkvežimį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją