Lietuva gali pasiūlyti plataus spektro transporto ir logistikos paslaugas, atverti didesnes galimybes gabenti Sakartvelo krovinius iš ir į Vakarų Europą bei Skandinavijos šalis.

Matome daug potencialo stiprinti dvišalį bendradarbiavimą ir atverti naujus kelius tarptautiniam krovinių vežimui geležinkeliais, taip pat per Klaipėdos uostą. Nauji transporto koridoriai ir krovinių transportavimo alternatyvos kaip niekad svarbios šiandieniniame geopolitiniame kontekste“, – sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Lietuvoje jungiasi dvi geležinkelio sistemos – europinė 1435 mm ir plačioji 1520 mm, vyksta reguliarūs prekinių traukinių reisai į Duisburgą Vokietijoje. Transeuropinio transporto tinklo (TEN-T) šiaurės–pietų krypties koridorius, jungiantis Baltijos ir Juodąją jūras, sudaro natūralią jungtį transkaspijos tarptautiniam transporto koridoriui, kuriame Sakartvelas – vienas pagrindinių dalyvių.

Siekdamas plėtoti ekonominius ryšius ir gerinti susisiekimą tarp abiejų šalių, ministras M. Skuodis taip pat kvietė Sakartvelą plėtoti tiesioginį susisiekimą oro skrydžiais tarp Vilniaus ir Tbilisio. Šiuo metu iš Lietuvos sostinės vykdomi reguliarūs skrydžiai į Kutaisį.

Taip pat pažymėta, kad dėl išplėtotos transporto infrastruktūros Lietuva galėtų tapti efektyviu krovinių iš Sakartvelo tranzito centru per Klaipėdos uostą į Skandinavijos šalis.

Susisiekimo ministras M. Skuodis ir jo vadovaujama Lietuvos delegacija planuoja vykti į Sakartvelą darbo vizito šių metų birželį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)