„Reikia pastebėti, kad tiltas mūsų jau buvo stebimas gan ilgą laiką, nes jis patenka į 73 labai blogos būklės tiltus. Buvo apribota galimybė važiuoti transporto priemonėms, kurių bendra masė viršija 20 tonų. Ir šiandien, 7 valandos 30 minučių buvo gautas pranešimas, kad infrastruktūra yra pažeista, yra viena sija nukritusi į vandenį, dėl to ėmėmės neatidėliotinų priemonių, kad apsaugoti vairuotojus nuo nemalonių įvykių“, – antradienį žurnalistams teigė Kelių direkcijos vadovas.

Pasak R. Lipkevičiaus, tiltas Kėdainiuose paskutinį kartą buvo apžiūrėtas prieš savaitę, ir apžiūros akte nebuvo jokių indikacijų apie tai, kad tiltą yra pavojinga eksploatuoti.

„Turime tam tikrų žinių, kad, nežiūrint į masės apribojimus, tuo tiltu naudojosi sunkiasvorės transporto priemonės, kurių masė yra didesnė negu 20 tonų“ – pažymėjo Kelių direkcijos vadovas.

Kelių direkcija, anot R. Lipkevičiaus, kreipėsi į Kėdainių savivaldybę su prašymu peržiūrėti prie tilto esančių kamerų nufilmuotus vaizdo įrašus.

„Matome, kad šiąnakt yra judėjimas sunkiasvorės transporto priemonės. Jeigu, tarkime, įvertinti pirmąsias nuotraukas, kurios pateko į žiniasklaidą ir buvo atsiųstos mums, matosi, kad gairelės, kurios buvo susiaurinusios važiuojamąją dalį, yra išstumdytos į šonus. Tai, galima prognozuoti arba manyti, kad sunkiasvorė transporto priemonė važiavo ir naktį“, – teigė R. Lipkevičius.

„Iš savo pusės gavę indikacijas iš darbo grupės, inicijuosime tyrimą per policiją, tam, kad išsiaiškinti, kurios transporto priemonės, kurie vairuotojai nesilaikė draudžiančių ženklų“, – patikino Kelių direkcijos vadovas ir pridūrė, kad, atlikus tyrimą, bus išsiaiškinta, kas yra kaltas dėl tilto griūties.

Prezidentas Gitanas Nausėda, antradienį viešėdamas Kėdainiuose, žurnalistams teigė, kad už tilto griūtį atsakomybę prisiimti turėtų Kelių direkcija, kuri, anot šalies vadovo, nevykdė sutartinių įsipareigojimų savivaldybei. Pasak R. Lipkevičiaus, visos sutartys ir įsipareigojimai savivaldybei yra vykdomi pagal finansines galimybes.

„Visos sutartys yra vykdomos pagal finansines galimybes ir visi įsipareigojimai savivaldybei, kurie yra prisiimti, jie bus padaryti.

Tuo labiau, kad konkursas šitam tiltui rekonstruoti buvo paskelbtas, atrinktas projektuotojas, vykdomi projektavimo darbai. Ir aš, kaip akcinės bendrovės vadovas, organizuosiu susitikimą skubos tvarka su projektuotojais tam, kad išsiaiškintume, kur mes dabar esame, kokie veiksmai yra padaryti, ir ką gali abi šalys padaryti, kad tas projektas būtų parengtas anksčiau, ir darbai – tiek pirkimas, tiek tie patys fiziniai darbai – prasidėtų anksčiau“, – tvirtino Kelių direkcijos vadovas.

Anot R. Lipkevičiaus, tiltas pagal sutartį turėjo būti pradėtas tvarkyti 2022 metų pabaigoje, tačiau Kelių direkcija susiduria su finansų trūkumu.

„Ne veltui tiek Susisiekimo ministerija, tiek Kelių direkcija kėlė klausimą dėl finansavimo didinimo ir šiems metams, ir praeitiems metams. Ir tas nebuvo išgirsta. Iš principo, tas finansavimas buvo patvirtintas toks, koks yra praeitais metais, neatsižvelgiant į tai, kad infliacija sudarė 20 procentų, atitinkamai 20 proc. mažiau darbų bus galima padaryti“, – aiškino R. Lipkevičius.

„Tai, iš principo, kai nėra pinigų, klausimas, ar galima nueiti į parduotuvę ir nusipirkti prekių. O į skolą niekas darbų neatlieka“, – pridūrė Kelių direkcijos vadovas.

ELTA primena, kad policija pranešė, jog antradienį Kėdainiuose įgriuvo tiltas per Nevėžį, eismas juo yra draudžiamas.
LAKD informuoja, kad uždaromas Kėdainių tiltas per Nevėžį.
Pranešime skelbiama, kad dėl infrastruktūros pažeidimo, uždaromas eismas rajoniniu keliu Nr. 1906 Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai nuo 44,37 iki 44,44 km (Kėdainių tiltas per Nevėžį).

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė teigė, kad 7.40 val. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Tilto gatvėje, įgriuvo tiltas.

Kaip vėliau antradienį pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija, tiltas įgriuvo, įlūžus jo sijai.

Pranešta, kad direkcijos specialistai išvyko į vietą įvertinti situacijos. Eismas laikinai kreipiamas apylanka krašto keliu Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją