Vaišvydavos gyventojams teks pakentėti

„Siunčiu Jums skundą dėl Armališkių gatvės būklės, kuri yra labai duobėta. Valdžios atstovai nieko dėl to nedaro ir tai sukelia didelius sunkumus vietos gyventojams. Dėl šios situacijos, žmonės, kurie turi mažus vaikus, ypač kenčia. Kelias yra labai duobėtas ir jiems reikia laikyti vaikų galvas, kai jie važiuoja automobiliu, kad apsaugotų juos nuo smūgių.

Tai yra ne tik nepatogu, bet ir pavojinga. Be to, duobėtos gatvės taip pat sukelia papildomų išlaidų automobilių remontui. Tikime, kad šiuo skundu suteiksime impulsą veiksmams ir rajono gatvės bus remontuotos“, – rašė kaunietis su pagalbos prašymu sužinoti ar valdžios atstovai teiksis pagerinti kauniečių namų pasiekimą.

Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė liūdnas žinias, gatvės tvarkyti artimiausiu metu savivaldybė neketina, tačiau pažada, kad bent nugreideriuos duobėtą kelio dangą.

„Armališkių gatvė paskutinį kartą greideriuota 2022 m. rugsėjo mėnesį. Kol kas ji nėra įtraukta į Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2023-2025 metų prioritetinį sąrašą.

Šiuo metu, atsižvelgus į oro sąlygas, negalima atlikti gatvės greideriavimo darbų. Tačiau situacija stebima. Kai tik gatvės danga bus bent dalinai išdžiuvusi, skubos tvarka bus siunčiamas žvyruotas gatves prižiūrintis rangovas. Gatvės būklė stebima reguliariai, kartą per savaitę vykstama į vietą iš naujo įvertinti situacijos“, – teigė jis.
Šilainiuose situacija kritinė

Skaitytojai skundžiasi ir Šilainiuose esančiomis Skalvių ir Sembų gatvėmis, teigdami, kad jau darosi sunku pasiekti savo namus, tačiau pagalbos taip pat nesulaukia.

„Šiuo metu situacija su infrastruktūra pėstiesiems, ir su žvyro keliu automobiliams tiesiog kritinė. Galite patys tuo įsitikinti atvykę „į svečius”. Automobilį tik palikite kur nuošaliau, geriau pėstute (tik atsargiai, kad nepartrenktų koks jaunuolis lekiantis su valdiška/ar tėčio mašina, kurios pačiam nereikia remontuot).

Sunku per video perteikti tą tikrąją situaciją šioje gatvėje, bet gyvename arba dulkėse, arba purvynuose. Vasarą bent nebuvo duobės tokios, žiema padarė savo, ir darosi sunku pravažiuoti. Apie infrastruktūrą pėstiesiems net nekalbame, turbūt matosi, kas darosi Šilainių miegamajame rajone“, – teigė kaunietis Marius.

„Greičiausiai tiek mus, tiek visus kaimynus labiausiai nuvilia ne esama situacija, bet tai, jog sąlygoms blogėjant su kiekviena diena, nematome, kad kažkam tai rūpėtų, ir, kad bent kažkas informuotų iš savivaldybės pusės jog darbai planuojami ar neplanuojami apskritai. Toks jausmas, kad mes kaip gyventojai, ir kad šios gatvės šiame rajone neegzistuojame“, – teigė jis.

Kauno savivaldybės atstovas A. Pakalniškis tikina, kad Šilainių gyventojų laukia pokyčiai, tik dar šiek tiek teks palaukti, o gatvė, anot jo, yra prižiūrima.

„Sembų gatvė įtraukta į Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2023-2025 metų prioritetinį sąrašą. Šiuo metu ji prižiūrima atsižvelgiant į oro sąlygas“, – teigė A. Pakalniškis.

Aleksote gatvės apleistos

„Gyvenu Kaune Kviečių g. įvažiavimas iš Juodelynės gatvės. Gatvė neasfaltuota ir visai neprižiūrima.

Įdėjau planelį, ten kur raudona linija prasideda žvyrkelis. Šiuo metu gatvės būklė tragiška 500 metrų atstumą važiuoju 5 minutes, vien dubės, kurios kasdien vis gilėja, baisu, kad vieną dieną iš vis nepravažiuosim“, – teigė gyventojas Marius.

„Susisiekus su Kauno savivaldybės darbuotojais po 2 savaičių gaunam atsakymą, kad kai tik leis aplinkybės kelią nugreideriuos. Tos aplinkybės kai bus sausa, tai matyt tik pavasarį. Aplink dygsta nauji namai, keliasi gyventi jaunos šeimos, kelias tapo gana intensyviai važinėjamas ir jo būklė dažnu atveju būna labai bloga.

Bandėm su savivaldybe derinti dėl kelio remonto, asfaltavimo, tačiau jų atsakymas visada (jau paskutinius 4 metus) toks pat, šiais metais nieko nenumatyta. Gyvena jaunos šeimos, vaikai vykstantys į mokyklą eina iki stotelės, kol nueina būna purvini, gatvė neapšviesta, paklausus dėl vaikų saugumo iš vis jokio atsakymo ir sprendimo“, – teigė su problemomis susiduriantis gyventojas.

„Vasarą būna problema dėl dulkėtumo, gatvė nėra laistoma, kad sumažint dulkėtumą, jeigu ir palaisto tai tik perėjus kryžiaus kelius, rašant laiškus savivaldybei. O kai nugreideriuoja gatvę ir jos būklė tampa pakenčiama, automobiliai važiuoja dideliu greičiu (nors čia miestas ir greitis 50 km/h), dėl šito taip pat kreipėmės į Kauno savivaldybę, tačiau jokio sprendimo nėra iki šiol“, – teigė jis.

Kauno savivaldybės atstovo teigimu gatvė laistoma, kad būtų sumažintas dulkėtumas, tačiau nors ir gatvė įtraukta į tvarkymo sąrašą, deja, artimiausiu metu asfaltavimo darbai nenumatyti.

„Kaune žvyruotos gatvės jau trejus metus laistomos druskuotu vandeniu, siekiant sumažinti dulkėtumą. Juodelynės gatvė įtraukta į Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2023-2025 metų prioritetinį sąrašą. Šiemet asfaltavimo darbai nenumatyti.

Juodelynės gatvė paskutinį kartą greideriuota lapkričio mėnesį. Taip pat atsižvelgus į gatvės apkrovą, ji per 2022 metus buvo greideriuota net 5 kartus (įprastai žvyruotos gatvės per metus greideriuojamos 2 kartus, pavasario ir rudens sezonu). Į gaunamus gyventojų skundus yra atsakoma tiek telefonu, tiek raštu“, – teigė A. Pakalniškis.

Kauno savivaldybės atstovas teigė, kad šiuo metu, atsižvelgus į oro sąlygas, negalima atlikti gatvės greideriavimo darbų, o gatvės būklė stebima reguliariai.