Nors, anot asociacijos, nuo rugpjūčio pardavimai augo, bendras parduotų naujų transporto priemonių skaičius sumenko 4,6 proc., iki 9,3 mln. automobilių. ACEA duomenimis, tarp didžiausių bloko rinkų pernai augimas fiksuotas tik Vokietijoje (1,1 proc.) Tačiau Italijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje užregistruoti nuosmukiai (atitinkamai 9,7 proc., 7,8 proc. ir 5,4 proc.).

Nepaisant to, ACEA pažymėjo, kad paskutiniais 2022-ųjų mėnesiais pardavimai augo daugelyje ES šalių – gruodį, palyginti su analogišku 2021 m. mėnesiu, prieaugis siekė 12,8 proc.

Kaip teigiama, pernai rinkos lyderiu išliko gamintojas „Volkswagen“, kuris pardavė 2,3 mln. naujų transporto priemonių. Po jo rikiavosi „Stellantis“ grupė, pardavusi 1,8 mln. automobilių, ir „Renault“, kurio pardavimai siekė 985 tūkst. automobilių.

ACEA pabrėžė, kad 2022-ieji ES automobilių pramonei tai buvo jau treti iš eilės sunkumų metai. Asociacijos teigimu, naujausią metinį pardavimų nuosmukį daugiausiai lėmė COVID-19 pandemijos pakurstytas besitęsiantis komponentų stygius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją