„Iki Naujųjų metų su Saugaus transporto administracija (Lietuvos transporto saugos administracija – BNS), o gal per sausį sugebėsime pakeisti vidinius įsakymus, kad netvarkingos transporto priemonės būtų įpareigotos pakartotinai atlikti techninę apžiūrą“, – Seime antradienį teigė S. Gentvilas.

Simonas Gentvilas

Lietuvos transporto saugos administracija BNS nurodė, kad šiuo metu kartu su Aplinkos ministerijos bei techninių apžiūrų įmonių asociacija „Transeksta“ tariamasi dėl pakeitimų.

Pasak įstaigos Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Eglės Kučinskaitės, derinama tvarka, diskutuojama dėl aiškių kriterijų.

„Dar vyksta bendri susitikimai ir ieškoma sprendimų, konkrečių šiai dienai dar nėra (...) O terminai – tikrai užtruks priimti sprendimus, ne šie metai“, – teigė BNS E. Kučinskaitė.

S. Gentvilas šį rugpjūtį paskelbė, kad galutinai atsisako planų įvesti automobilių taršos mokestį.

Seimas šiemet sausį atmetė įstatymą, kuriuo siūlyta atsisakyti automobilių registracijos mokesčio ir palikti tik kasmet mokamą taršos mokestį.

Dabar lengvųjų automobilių techninė patikra atliekama kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)